back to top
2024. május 08. 23:50
KezdőlapMotoGPHivatalos: amerikai csapat érkezik a kidobott istálló helyére a MotoGP-be

Hivatalos: amerikai csapat érkezik a kidobott istálló helyére a MotoGP-be

Bejelentették, hogy a Trackhouse Racing veszi át a rajtengedélyét furcsa körülmények között elvesztő RNF helyét a következő MotoGP-szezonban. Az amerikai istálló, amelynek egyik tulajdonosa a Pitbull művésznevű rapper, 2021 óta üzemeltet egy csapatot a NASCAR-ban.

Kényszerűségből távozott a RNF a MotoGP-ből, mivel a maláj istálló nem kapott rajtengedélyt a következő szezonra a Dornától. A történet furcsa körülmények között zajlott le, kezdve a főszponzor megdöbbentő közleményétől, egészen a tulajdonosokat nyilvánosságra került konfliktusáig.

Razlan Razaliék helyét jövőre a Trackhouse Racing nevű csapat veszi át. Ez a név a NASCAR-ból lehet ismerős a nézőknek, hiszen az amerikai istálló 2021-ben ebben a sorozatban debütált. Azóta öt győzelmet mutathat fel az alakulat, amelynek tulajdonosai Justin Marks, egy korábbi NASCAR-pilóta, és Armando Christian Pérez, aki Pitbull művésznéven világszerte ismert rapper.

Miguel Oliveira és Raúl Fernández is marad a csapatnál, hiszen a két pilóta közvetlenül az Apriliával írt alá szerződést, és hírek szerint az alkalmazottak is folytathatják a munkát az istálló kötelékében. A közös munka elindítása különösen fontos lehetett az olasz gyártónak, hiszen az RNF volt az egyetlen ügyfelük.