back to top
2024. május 04. 05:08
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró viccelődött: Acosta nagyszájú, és nem annyira jó pilóta, mint sokan...

Aleix Espargaró viccelődött: Acosta nagyszájú, és nem annyira jó pilóta, mint sokan hiszik

Egy adománygyűjtő streamben vendégeskedett Aleix Espargaró. A spanyol pilóta számos érdekes kérdésről beszélt a könnyed hangvételű adás során, többek között azt is elmondta, szerinte kik lesznek az idei szezonban a bajnokok a három kategóriában.

Aleix Espargaró egy Adriiianef nevű streamer vendége volt, egy összesen ötven óráig tartó adománygyűjtő adásában, amelyet a Twitch felületén közvetítettek. Az összeszedett pénzt végül egy valenciai kórház gyermekonkológiai osztályának ajánlották fel.

Espargaró a szereplése során több érdekes témában megosztotta a gondolatait a nézőkkel, többek között arról is beszélt, hogyan élte meg tavalyelőtti hibáját, amikor egy körrel korábban kezdte el ünnepelni a második helyét a Katalán Nagydíjon, ami miatt végül csak ötödikként zárta a versenyt. „Abban a pillanatban úgy éreztem magam, mintha elnyelt volna a föld. Azonban ilyen az élet, az ember mindenből tanul.”

Aleix Espargaró: Annyit tudok mondani, hogy sajnálom

A 34 éves pilótának az előző idényben valamelyest sikerült javítania a hibáját, hiszen megnyerte a barcelonai viadalt, és ezzel háromra növelte a MotoGP-futamgyőzelmeinek a számát. A második helyen csapattársa, Maverick Viñales végzett, akinek még sohasem sikerült felállnia a dobogó tetejére, amióta az Apriliához igazolt. Espargaró ennek ellenére sem engedte át az elsőséget, Viñales viszont így sem haragudott meg honfitársára.

„Végül is ez az elit. Jó kapcsolatom van Maverickkel, de a pályán mindenki a győzelemért hajt. Az egyik dolog, amely nagyon tetszett azon a vasárnapon, az az ő lelkesedése volt, nagyon örült nekem és a családomnak is. Nem mindegyik pilóta viselkedett volna így, azt gondolom, hogy nagyon jó fej volt.”

Espargarónak ezután meg kellett tippelnie, hogy kik lesznek a gyorsaságimotoros-világbajnokság kategóriáinak győztesei az idei szezonban. „Talán a Moto3 a legbonyolultabb kérdés, esetleg [Daniel] Holgado lehet az, aki behúzza a címet. A Moto2-ben Fermín Aldeguer lesz a bajnok, aki az idény utolsó részében egy másik ligában játszott a többiekhez képest. Aztán a MotoGP-ben pedig azt szeretném, hogy az Aprilia szerezze meg a trófeát, de ha mást is kellene mondanom, akkor én Jorge Martínra fogadnék.”

Adriiianef az adás végén megkérte az Aprilia versenyzőjét – ahogyan az összes többi vendégét is –, mondjon valaki másról egy hamis állítást, amely növeli a stream publicitását, és ezen keresztül az összegyűjtött pénz összegét. Espargaró pedig a fricskájának középpontjául a MotoGP egyetlen idei újoncát, Pedro Acostát választotta.

„Azt kell mondanom, hogy Pedro Acosta nagyszájúnak tűnik nekem. Egyáltalán nem kedvelem őt, és nem hiszem, hogy annyira jó pilóta lenne, amennyire azt sokan mondják. Azt gondolom, hogy soha semmit sem fog nyerni” – mondta nevetve Espargaró a kétszeres világbajnokról.

Fontos tudni, hogy a két spanyol motoros kifejezetten jóban van, amit jól mutat, hogy korábban együtt próbálták ki magukat raliversenyzőként. A Katari Nagydíj előtt lezajlott eseményre közös barátjuk, Martín is elkísérte őket, de nemrég ennek a triónak a tagjai egy motokrosszviadalt is teljesítettek egymás társaságában.

Martín motokrosszban csapott össze Acostával és az Espargaró testvérekkel (videó)