back to top
2024. május 02. 12:31
KezdőlapMotoGPEgyszerre Bagnaiának és Marc Márqueznek is dolgozni? – a szakember szerint nem...

Egyszerre Bagnaiának és Marc Márqueznek is dolgozni? – a szakember szerint nem jelent gondot

Egyáltalán nem kizárt, hogy Francesco Bagnaia és Marc Márquez fog megküzdeni az idei világbajnoki címért, és ez esetben egyvalaki meglehetősen nehéz helyzetben lesz. A gyári Ducatinál és a Gresininél is edzőként dolgozó Manuel Poggiali azonban nem lát problémát a helyzetben.

Marc Márquez elhagyta a Hondát, és idén már a Gresininél fog versenyezni. A spanyol pilóta tehát egy Ducatit fog vezetni, csakúgy, mint a címvédő Francesco Bagnaia, ennélfogva természetes, hogy a két motorosnak lesznek közös munkatársaik, például a bolognai gyártó versenyrészlegének általános igazgatója, Gigi Dall’Igna személyében.

Az viszont már egyáltalán nem megszokott, hogy egyvalaki mindkettőjükkel közvetlen munkakapcsolatban lesz. Ez az ember nem más, mint Manuel Poggiali, a 2001-es 125-ös és a 2003-as 250-es világbajnokság győztese. A korábbi motoros 2008-ban, mindössze 25 évesen hagyott fel a motorversenyzéssel, Később amatőr szinten futballozott, majd néhány évre visszatért az olasz Superbike-bajnokságba.

Manapság viszont edzőként dolgozik, és öt éve a Gresini csapatát erősíti, így az ő pilótáikkal foglalkozik. Ezt a pozícióját az idei évre is megőrizte, ugyanakkor 2024-től a gyári Ducati is foglalkoztatja. Ennélfogva nemcsak a Márquez testvérekkel, hanem Bagnaiával és Enea Bastianinivel is együtt fog dolgozni, és mindannyiuk adatait látni fogja. Ez azonban szerinte nem jelent problémát.

Martín szerint Marc Márquez előnyben lesz vele és Bagnaiával szemben az idény elején

„Őszintén szólva kicsit más a helyzet – nyilatkozta a Corsedimotónak. – Mindeközben, mivel profi vagyok, jól tudom, mik a feladataim. Nem teszek mást, mint a gyári Ducatival és a Gresinivel együttműködve bővítem ezt a részleget. Az én szemszögemből bizonyos dolgok nagyon egyértelműek lesznek, és profiként nyilvánvalóan tiszteletben tartom, amit tennem kell. Számomra ez elég világosnak tűnik. Az embereket és az emberek becsületességét is értékelnünk kell, és ebben a tekintetben nincs más mondanivalóm. A lehető legjobban fogom végezni a munkámat, mindenkit tiszteletben tartva: [azt teszem] amit a Ducati és a Gresini akar. Semmiféle érdekellentétet nem látok, csak annyit, hogy a már most is nagyon versenyképes alakulatok szintje tovább emelkedik.”

Ez jelenleg még teljesen rendben van, ugyanakkor egyáltalán nem kizárt, hogy Bagnaia és Márquez fog harcolni a világbajnoki címért, olyannyira, hogy a fogadóirodák szerint ők ketten a legesélyesebbek a végső győzelemre. Ha pedig ez valóban így lesz, könnyen lehet, hogy Poggiali rendkívül kényes szituációban fogja találni magát.

Nem valódi a kép Marc Márquez motorjáról

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az elmúlt napokban elkezdett terjedni két kép, amelyek állítólag az idősebbik Márquez idei motorjáról készültek. A GPOne.com azonban arról számolt be, hogy ezek a fotók nem valódiak, és a képszerkesztő program használatának az eredményei. Így tehát jelen állás szerint mégis ki kell várni a január 20-i bemutatót, hogy megtudjuk, hogyan néz ki a Gresini idei festése.

Kiszivárgott, hogy milyen külseje lesz Marc Márquez idei motorjának?