back to top
2024. május 05. 22:38
KezdőlapHírekEladó a Talmácsi Gábor édesapja által létrehozott Talmácsi-ring

Eladó a Talmácsi Gábor édesapja által létrehozott Talmácsi-ring

Megválik a Talmácsi-ring nevű minimotoros versenypályától és közlekedési parktól Talmácsi Gábor és családja.

Eladóvá vált a Talmácsi-ring. Az ingatlan.com-ra felkerült hirdetés szerint 370 millió forintot kérnek az 5354 m2 nagyságú telekért, amelyen a minimotoros verseny- és oktatópályán kívül egy 262 m2 alapterületű kétszintes épület is található. A létesítmény Hernád főutcáján, Budapesttől körülbelül 50 kilométerre fekszik.

A 2010-ben megnyílt pályát az egyetlen magyar gyorsaságimotoros-világbajnok édesapja, Talmácsi István – korábbi síugró, a hazai mini- és gyerekmotorozás egyik úttörője – építtette a létesítmény honlapja szerint. A nyomvonal, amely a Talmácsi család  közreműködésével lett kialakítva, összesen 380 méter hosszú és mindkét irányban teljesíthető. A rajta található kanyarok pedig „kiválóan alkalmasak különböző motoros vezetési technikák elsajátítására”. Az aszfaltcsík mellett kültéri vizes helyiségeket és két nagyméretű tárolót is helyet kapott.

A pályára kilátogatók megtekinthetnek egy Talmácsi Gábor tárgyait bemutató kiállítótermet, amelyben a még a mai napig aktívan motorozó Talma korábbi versenygépeit, overáljait, kupáit és más hasonló emlékeket állítottak ki. A telken fekszik továbbá a Talmácsi Racing központja is, a motoros iskola infrastruktúrájával együtt.

Világbajnoki győzelmének helyszínén versenyzett Talmácsi Gábor (videó)

A telken a pálya mellett megtalálható egy kétszintes családi ház is. Ennek az első emeletén kapott helyet az említett kiállítóterem, egy fürdőszoba és a kazánház. A második szinten egy tágas, nagy alapterületű nappali és a hozzá tartozó amerikai konyha, illetve egy hálószoba tölti ki a rendelkezésre álló teret. Az ingatlanhoz egy 76 m2-es, kültéri konyhával felszerelt terasz is tartozik, ahogyan 126,5 m2-es mélygarázs is, amelybe akár „egy kamion méretű gépjármű” is elfér.

A helyszínen az elmúlt időszakban rendszeresen sorra került a Talmácsi-ringnek a HUMDA támogatásával megvalósuló Minimotor Programjának egy-egy eseménye. Az ilyen alkalmakon legtöbbször általános iskolás gyermekek látogatnak el a pályára, hogy megismerkedjenek a motorozással és elsajátítsák a biztonságos közlekedés alapjait. A programról korábban részletesen beszámoltunk ebben a cikkünkben, illetve az alábbi videóban.