back to top
2024. május 03. 08:42
KezdőlapMotoGPMegtöri a sormintát a gyári KTM, újabb bemutató dátumára derült fény

Megtöri a sormintát a gyári KTM, újabb bemutató dátumára derült fény

A gyári KTM bejelentette, hogy melyik napon leplezi le idei motorjának színeit. Mindez a malajziai teszt után fog megtörténni, vagyis magát a versenygépet már akkor szemügyre lehet venni, csak éppen más festésben.

A Ducati után második gyári csapatként a KTM is bejelentette, hogy mikor leplezi le idei versenygépének színösszeállítását. Klasszikus motorbemutatóról azért nem lehet beszélni, mert az eseményt a sepangi tesztek után fogják rendezni, vagyis arra már akkor fény fog derülni, hogy technikai fronton milyen változtatásokkal álltak elő a legutóbbi, valenciai teszthez képest.

A bemutatót február 12-én tartják online, de ennél pontosabb tájékoztatást egyelőre nem adtak. A rendezvényen minden bizonnyal ott lesz az istálló két pilótája, Brad Binder és Jack Miller, valamint a vezetőségből legalább egyvalaki. Ami utóbbit illeti, minden bizonnyal Francesco Guidotti csapatfőnök, Pit Beirer motorsport-igazgató, valamint Stefan Pierer, az osztrák gyártót birtokló Pierer Mobility AG vezérigazgatója merülhet fel.

Kiderült, mikor mutatják be Márquezék jövő évi Ducatijának színeit

Bár a futamgyőzelem nem jött össze, a KTM így is jó szezont tudhat maga mögött. A gyártók között a második helyen zártak, ami a legjobb eredmény a márka történetében. Pontszámban szintén megdöntötték a saját csúcsukat mind konstruktőri, mind csapatszinten, de itt figyelembe kell venni, hogy korábban még nem voltak sprintfutamok, és ezzel arányosítva nem érték el a 2022-es szintet. Az istállók között a másodikról a negyedik pozícióba csúsztak, igaz, továbbra is csak a Ducati előzte meg őket, csak most már egy helyett három alakulattal.

Csapaton belül egyértelműen Binder nyújtotta a jobb teljesítményt, aki több pontot gyűjtött, mint a márka többi versenyzője együttvéve. A dél-afrikai motoros négyszer is felállhatott a főfutamon, miután két-két második, illetve harmadik helyet szerzett. Ahogyan a gyártóra és a csapatra, úgy esetében is elmondható, hogy csak Ducati-versenyzők voltak nála eredményesebbek Francesco Bagnaia, Jorge Martín és Marco Bezzecchi személyében.

Rossi csapatától és a MotoGP új istállójától is megérkezett a bejelentés a fontos időpontról

Miller már sokkal haloványabban szerepelt. Az ausztrál pilóta Jerezben a sprinten és a főversenyen is harmadik lett, ezt leszámítva viszont csupán három hatodik pozíció volt a legjobb vasárnapi eredménye. A 29. születésnapját jövő héten ünneplő versenyzőnek egyértelműen javulnia kell, ha jövőre meg akarja tartani az ülését, de abból a szempontból mindenképpen hasznos lehetett az érkezése, hogy a gyári Ducatitól sikerült megszerezni.

A gyári KTM az ötödik alakulat, amely bejelentette bemutatójának dátumát. A másik négy csapat kétnaponta fog jelentkezni, természetesen felváltva. Január 20-án, jövő hét szombaton 18:30-kor a Gresini nyitja a sort, majd 22-ln a gyári Ducati, 24-én a VR46, 26-án pedig a Trackhouse következik. Ami a gyári KTM-et illeti, a sepangi teszten minden bizonnyal egy álcafestésben fognak megjelenni.

A MotoGP bemutatóinak dátumai

Csapat Dátum
Gresini Racing MotoGP Január 20.
Ducati Lenovo Team Január 22.
Pertamina Enduro VR46 Racing Team Január 24.
Trackhouse Racing MotoGP Január 26.
Red Bull KTM Factory Racing Február 12.