back to top
2024. május 03. 10:16
KezdőlapMotoGPQuartararo: Rendes srác vagyok, de amint felveszem a sisakot, előbújik belőlem az...

Quartararo: Rendes srác vagyok, de amint felveszem a sisakot, előbújik belőlem az ördög (videó)

A Yamaha főszponzora Fabio Quartararo főszereplésével készített egy videót a győztes mentalitásról. Az alkotás által érdekes dolgokat tudhatunk meg a francia versenyző hozzáállásáról, céljairól és pályafutásának kezdetéről.

„Fabio Quartararo vagyok, professzionális MotoGP-versenyző. Rendes srác vagyok, de amint felveszem a sisakot, előbújik belőlem az ördög” – mutatkozik be az El Diablo (Az Ördög) becenévre hallgató pilóta csapata főszponzora, a Monster videójában. Az energiaital-gyártó által készített alkotás a Győztes Mentalitás címet viseli, témája pedig a „soha fel nem adás”.

„Ha a győzelemről van szó, azt a paddockban senki sem akarja annyira, mint én. Minden szezonban, amikor felülök a motorra, az a célom, hogy világbajnok legyek. Szerintem egy bajnok vagy egy élsportoló mentalitása mindig mosolyt csal a körülötte dolgozók arcára. Az összes MotoGP-pilótának az az álma, hogy megszerezze a bajnoki címet, én már megnyertem egyszer, de ennyi nem elég, még többet akarok” – mondja a francia pilóta.

Quartararo a tavalyi szezonban a körülötte dolgozókkal ellentétben nem sokat mosolygott, sőt nemrég elárulta, hogy az év első részében kifejezetten rosszul érezte magát. Ennek oka a sikertelensége volt, amelyet a Yamaha nem eléggé versenyképes motorja okozott. A japánok idén a megkapott koncessziós jogok segítségével próbálhatnak majd közelebb zárkózni az élmezőnyhöz, de a nizzai versenyzőnek addig is meg kell őriznie pozitív hozzáállását, amelyben nagy segítség lehet számára a családja és az edzés.

Quartararo az életet sem élvezte a tavalyi év jelentős részében, még otthon sem érezte jól magát.

„Álomszerű a helyzet, amelyben élek, de így is alázatosnak kell maradnom. A kapcsolatom a családommal nem változott, ahogyan a közeli barátaimat sem vesztettem el, ez pedig segít szerénynek lennem. Azt gondolom, hogy egy sportolónak a fizikai állapota az egyik legfontosabb dolog. Az edzés, a táplálkozás, a felépülés módja különösen lényeges, mivel a versenyzés nagyon kemény, nehéz megülni ezeket a szörnyeket. A karrierünk nagy részét pedig az erre való edzés teszi ki” – teszi hozzá Quartararo, miközben megnézhetjük, hogyan készíti fel a testét a motorozásra.

„Tudom, hogy miért csinálom, azért, hogy én legyek az első. Minden alkalommal, amikor edzek, azt mondom magamnak, »miért is csinálom ezt? Én akarok lenni a legjobb? Akkor gyerünk, nyomjuk«.”

Quartararo a videóban elárulja, hogyan indult a pályafutása. „Azért szerettem meg a motorokat, mert édesapám régebben versenyzett, bár nem magas szinten, viszont ő mutatta meg nekem ezt a világot, amelyet én azóta is imádok. Azért, hogy professzionális motorosként fejlődjek, apukámmal közösen eldöntöttük, hogy benevezünk egy Spanyolországban zajló bajnokságba, mivel abban az időben ott volt a legmagasabb a színvonal a fiataloknál. Ezután lépésről lépésre haladtam, egészen addig, amíg eljutottam a világbajnokságra, ahol mentem a Moto3-ban és a Moto2-ben, majd pedig megérkeztem a MotoGP-be, a királykategóriába.”