back to top
2024. május 07. 03:27
KezdőlapMotoGPTovább bővült Rossi birodalma, újabb céget hozott létre

Tovább bővült Rossi birodalma, újabb céget hozott létre

Néhány hónappal ezelőtt létrejött a VR46 Agency, Valentino Rossi legújabb cége. A szponzorok és kereskedelmi partnerek keresésével, tanácsadással, piacelemzéssel, valamint imázsápolással foglalkozó vállalat egy fontos feladatot már teljesített.

Köztudott, hogy Valentino Rossi csapatot működtet a MotoGP-ben VR46 Racing Team néven, ahogyan az is, hogy hosszú évek óta utánpótlás-nevelő rendszert üzemeltet a VR46 Akadémia keretében. Emellett ott van a VR46 Racing Apparel elnevezésű kereskedelmi cége, 2022-ben pedig a digitális világba is belépett a VR46 Metaverse-szel, amely a The Hundred Media Holdinggal együtt üzemeltet egy vállalkozást.

Nemrég pedig új céggel bővült a birodalom. A VR46 Agency, ahogyan az a nevéből is kiderül, egy ügynökség, amelyet nemrég regisztráltak be a Rossi születési helyétől, Tavulliától mindössze 13 kilométerre található Pesaro városában. Az új vállalat legfontosabb feladata a szponzorok és kereskedelmi partnerek felkutatása.

Így csapták be a szaúdiak Rossit és a VR46-ot

A cég azonban ennél több területen is működik. Feladatai közé tartozik a sporttal kapcsolatos marketing-, stratégiai és szerződési tanácsadás, valamint a piacelemzés. Emellett a sport, illetve a showbiznisz világából érkező személyiségek imázsát is ápolni fogja. Nem meglepő módon a MotoGP-be eddig négy versenyzőt eljuttató VR46 Akadémiával partneri viszonyban lesz.

A SPEEDWEEK.com tudósításából az is kiderült, hogy a VR46 Agencyt Gianluca Falcioni fogja vezetni a vállalat vezérigazgatójaként. Az olasz szakember más pozíciókat is betölt a cégbirodalomban, illetve az ahhoz kötődő embereknél. Egyrészt ő a VR46 Akadémia menedzsere, másrészt a legsikeresebb növendék, Francesco Bagnaia érdekeit képviseli.

A VR46 Agency egy fontos feladatot már elvégzett, ugyanis az ő tevékenységüknek köszönhetően szerződtek le a következő három szezonra az új névadó szponzorral, az indonéz állami olaj- és földgázipari vállalattal, a Peramina Lubricants-cel. Ennek következtében a csapat idén Pertamina Enduro VR46 Racing Teamként fog versenyezni, az viszont csak a szerdai bemutatón fog kiderülni, hogy a festés hogyan fog megváltozni.

Rossi csapatától és a MotoGP új istállójától is megérkezett a bejelentés a fontos időpontról