back to top
2024. május 07. 00:48
KezdőlapOffroadÍgy kezdődött a Superenduro-világbajnokság magyarországi fordulójának története

Így kezdődött a Superenduro-világbajnokság magyarországi fordulójának története

A 2024-es Superenduro GP of Hungary pályájának bemutatóján Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke felidézte, hogyan kezdődött ennek a rangos sorozatnak a hazai története.

Idén már az ötödik alkalommal látogat el hazánkba a Superenduro-világbajnokság, a budapesti fordulóra február 3-án, szombaton, az MVM Dome-ben kerül majd sor. A verseny pályájának keddi bemutatásakor Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke – aki maga is részt vett a nyomvonal kialakításában – elmesélte, hogyan indult el ennek a rangos sorozatnak a magyarországi térhódítása.

 

„Tíz évvel ezelőtt a lengyel [Autó- és Motorkerékpár Szövetség] korábbi elnöke, [Andrzej] Witkowski úr meghívott egy Superenduro-versenyre. Az akkor már többszörös világbajnok Taddy [Błażusiak] révén nyilván büszkék voltak arra, ahogy ez a verseny ott kialakult. Mi pedig már ott elkezdtünk a promóterrel beszélgetni, illetve ifj. Németh Kornélnak is nagy szerepe volt abban, hogy elkezdtünk gondolkodni ezen a versenyen, akkoriban még ő is a rajtvonal mögött állt. Nem volt egyszerű elindulni, de most már túl vagyunk a negyedik versenyen. Nagy köszönet jár azért a TRP Hungarynek, hogy az elmúlt két évben nemcsak életben tartotta, hanem olyan szintre emelte a színvonalat, hogy kinőttünk egy arénát, és át kellett költöznünk Magyarország legnagyobb sportcsarnokába” – mondta Hermann.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke
Fotó: TRP Hungary

„Nagy köszönet a nézőknek is, hiszen egy verseny fejlődése kapcsán nagyon sok múlik azon, hogy a szurkolók és a nézők eljönnek-e. A Magyar Motorsport Szövetség életében természetesen minden ilyen rangos esemény, ilyen világbajnokság fontos mérföldkő. Mondhatnám, hogy lassan már profik vagyunk benne, akár a versenyzőinket illetően is. Nekik is nagy köszönet, hogy sok energiát tesznek bele, hogy a saját szurkolóik előtt megmérettessék magukat. Egy biztos: így ez a sport, a sportág, konkrétan az enduro kicsit szélesebb körben nagyon sok olyan embert is megszólít, aki mondjuk hallotta az elmúlt években, hogy milyen volt ez a rendezvény. Bízunk benne, hogy ezáltal a nézői létszám előbb-utóbb el fogja érni a telt házat, és majd keresni kell a következő nagy helyiséget, ahová be fogunk férni. Én ezt kívánom a rendezőnek, a versenyzőknek és természetesen a szurkolóknak, nézőknek is.”