back to top
2024. május 04. 02:47
KezdőlapSuperbikeMeglepő eredmény a Superbike-vb jerezi tesztjén, a küszködő Bautista újonc csapattársa zárt...

Meglepő eredmény a Superbike-vb jerezi tesztjén, a küszködő Bautista újonc csapattársa zárt az élen

Kétnapos tesztet rendeztek Jerezben a Superbike-világbajnokság mezőnyének, amely meglepő eredménnyel zárult, hiszen az újonc Nicolò Bulega bizonyult a leggyorsabbnak. Csapattársa, Álvaro Bautista viszont végig küszködött, ellentétben nagy riválisaival, Toprak Razgatlıoğluval és Jonathan Rea-vel, akik jól teljesítettek.

Szerdán és csütörtökön is pályára gurult a Superbike-világbajnokság mezőnye Jerezben egy teszten, amelyen több érdekes eredmény is született. Talán a legmeglepőbb, hogy senki sem tudott az újonc Nicolò Bulega nyomába érni. A gyári (Aruba.it Racing) Ducati újonc pilótája csütörtökön délelőtt új pályacsúcsot futott (1:37.809), ráadásul jelentősen megjavította a korábbi rekordot (1:38.247). A fiatal tehetség emellett azzal is elbüszkélkedhetett, hogy egyedül ő tudott 1:38 alá kerülni. Csapattársa, a kétszeres bajnok Álvaro Bautista viszont csak küszködött, az első nap végén a tizedik, a második leintésekor pedig csak a tizenhatodik legjobb idő állt a neve mellett. A spanyol versenyző rossz teljesítményének oka, hogy még nem épült fel korábbi sérüléséből.

Bautista még mindig fájdalmakkal küzd, csak remélni tudja, hogy a szezonra „jobb lesz a helyzet”

A Ducatin ülő pilóták közül a doppingolás miatti eltiltása lejárta után visszatérő Andrea Iannonét kell még kiemelni. A 34 éves motoros szerdán a nyolcadik, csütörtökön pedig az előkelő hatodik helyen végzett. Iannone még önmagát is meglepte azzal, hogy az „első valódi tesztje” ennyire jól sikerült. „Négy év [kihagyást] követően nem számítottam erre a sebességre, nehéz megmagyarázni ezeket az automatizmusokat. Viszont sohasem szabad azt mondani, hogy soha, a tehetség mindig tehetség marad” – idézte szavait a Todocircuito.com.

A BMW bizakodva távozhatott Jerezből, hiszen nem kizárólag legújabb pilótájuk, Toprak Razgatlıoğlu tudott gyors lenni az M1000RR-rel. A 2021-es Superbike-bajnok mindkét nap a negyedik legjobb időt motorozta, ám nála is nagyobb feltűnést keltett Scott Redding. Az angol versenyző nemrég azt nyilatkozta, hogy nem tartja magánál jobbnak Razgatlıoğlut, csütörtökön pedig megmutatta, hogy tényleg fel tudja venni vele a versenyt, hiszen márkatársát megelőzve a harmadik lett. A müncheniek „maradék” két motorosa is jól szerepelt, Michael van der Mark szerdán (ötödik hely), Garrett Gerloff csütörtökön (hetedik) tudott az élmezőnyben zárni.

Redding nem tartja jobbnak Razgatlıoğlut magánál

Leginkább viszont mégis talán a Yamaha garázsában örülhettek az eredménynek. Ugyanis az egy dolog, hogy a Kawasakitól elhozott Jonathan Rea nagyszerűen szerepelt (hetedik, illetve második legjobb időt futott), de Remy Gardner is versenyképesnek mutatkozott (kilencedik, illetve hatodik idő) a YZF-R1-gyel. Rea a teszt után elmondta, nagyon elégedett a motorral, azonban azt is kiemelte, hogy még nem tökéletes a konstrukció. „Nagyon jól éreztem magam az R1-en. Ez már az első pillanattól fogva, hogy ráültem erre a motorra a tavalyi év novemberében, így volt. Már látom a gép erősségeit, viszont még vannak területek, amelyeken dolgoznunk kell” – tette hozzá a hatszoros világbajnok a sorozat honlapja szerint.

A Superbike-világbajnokság jerezi előszezoni tesztjének végeredménye