back to top
2024. május 04. 04:12
KezdőlapSuperbike„Őrültség”, „tiszteletlenség” – így látták az egymás közötti incidenst Razgatlıoğlu márkatársai

„Őrültség”, „tiszteletlenség” – így látták az egymás közötti incidenst Razgatlıoğlu márkatársai

Scott Redding szerint őrültség volt, amit Michael van der Mark csinált a jerezi teszten, de nincsenek negatív érzései. Ez utóbbi viszont a holland versenyzőről már nem mondható el.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a BMW-n belül volt némi konfliktus a versenyzők között a Superbike-világbajnokság jerezi tesztjén. Még a csütörtöki napon Scott Redding a két gyári pilótát követte, majd úgy döntött, hogy Michael van der Markot megelőzi. Az idősebbik versenyző erre visszament elé, majd többszöri oda-vissza előzgetés után még össze is értek.

Az esetről a legelöl haladó Toprak Razgatlıoğlu is kifejtette véleményét, aki úgy véli, a brit motorosnak nem kellett volna belefolynia a két csapattárs közötti munkába. A Bonovo Action pilótája viszont hangsúlyozta, hogy a török versenyzőt akarta követni, és mindent megtett annak érdekében, hogy kiaknázza a lehetőségeit.

Razgatlıoğlu és Redding összeszólalkozott a jerezi teszt után, egy előzés volt a kiváltó ok

A gyári [csapatnál lévő] két srác ment elöl, én pedig nyilvánvalóan meg akarom próbálni követni Toprakot, tanulni akarok, látni akarom – idézte fel a Superbike-vb hivatalos honlapjának. – Kétszer is megelőztem Van der Markot [abban] a körben, ő pedig visszaelőzött. Ő elszántan próbált ott maradni, én is próbáltam ott maradni. A kilences kanyarban elmentem mellette, ő visszaelőzött, én pedig a tizenegyes kanyarba érve megelőztem. Az utolsó kanyarban megpróbált kívülről kifékezni engem, kockázatos húzás volt. Őrültség volt ezt tennie, az ő helyében én elfogadtam volna [a helyzetet], és beálltam volna követni. Aztán felmentünk az egyes kanyarhoz, ő pedig egyszerűen bement belülre, úgyhogy tönkretette az első körömet az SCQ-n. Könnyedén vettem, a végén képes voltam újra húzni, és megfutottam a legjobb körömet.”

Redding hozzátette, nincsenek negatív érzései márkatársa irányában, ám ez fordítva már nem mondható el. Van der Mark ugyanis élesen kritizálta a brit motoros manővereit. Nem azért, mert bármilyen előírást megszegett volna, de a gyári BMW pilótája úgy véli, az íratlan szabályoknak viszont ellentmondott ellenfelének viselkedése.

Semmi rosszat nem csinált? – kérdezett vissza. – Kimentem, és követtem Toprakot. Mindhárman SCQ-n mentünk ki, én pedig el akartam kapni Toprak szélárnyékát, és majdnem a fenekében voltam. Scott úgy döntött, hogy a kör felénél megelőz engem. Köztem és Toprak között nem volt rés. Be akart jönni közénk. Újra visszaelőztem őt. Az utolsó kanyarban úgy döntött, hogy megint bebújik belülről, eltalált, elrontotta az egyes kanyart, és az első szektoromat is tönkretette. Erre nincs szabály, ez egyszerűen tiszteletlenség. Nem találok szavakat erre. Ez egy teszt, nem egy versenyhétvége. Saját magának akart bizonyítani valamit, újra mindent feltett az Instagramra, hogy megmutassa, ki a legjobb, és hogy jól aludjon. Mielőtt eltalált, megpróbáltam őt kívülről kifékezni. Újra én akartam elöl menni.”