back to top
2024. május 05. 03:48
KezdőlapMotoGPRaúl Fernández ijesztő bukása miatt nem tud részt venni a sepangi teszt...

Raúl Fernández ijesztő bukása miatt nem tud részt venni a sepangi teszt további két napján

A sepangi MotoGP-teszt nyitónapján szenvedett el egy ijesztő balesetet Raúl Fernández. A Trackhouse pilótája nem sérült meg súlyosabban, de elővigyázatosságból szerdán és csütörtökön már nem ül motorra.

Nem sokkal azután, hogy kiderült, Franco Morbidellinek a portimãói bukása miatt ki kell hagynia a sepangi és a katari teszteket, újabb rossz hír látott napvilágot. A Trackhouse Racing egy rövid közleményben tudatta, hogy a malajziai körözés első napján egy elég nagy bukást elszenvedő Raúl Fernández elővigyázatosságból szerdán és csütörtökön sem fog motorra ülni.

Marc Márquez küszködött, Martín dominált – lezajlott a MotoGP sepangi tesztjének első napja

„A balesete után Raúlt vizsgálatoknak vetették alá a kórházban – olvasható a csapat X-oldalán. – Nem esett komolyabb baja, de a további sérülések megelőzése érdekében ki fogja hagyni a sepangi teszt maradék részét, hogy teljesen felépüljön a katari tesztre.”

Fernández a teszt kezdete után alig tíz perccel mutatott be egy highside-ot a 11-es kanyarban, ráadásul a motorja kigyulladt, ami miatt belengették a piros zászlót. A hírek szerint egy olajfolton esett ennyire nagyot. A bukása után a spanyol pilótát a pálya orvosi központjába vitték, majd vizsgálatokat végeztek el rajta, amelyek eredményei alapján megkapta az engedélyt a motorra való visszaülésre.

Ezzel a lehetőséggel pedig élt is, helyi idő szerint 12:27-kor gurult ki újra a sepangi aszfaltra. Végül huszonegy kör megtétele után inkább mégis felkereste a helyi kórházat. Ezután jelentette be a csapata, hogy Fernández a minél gyorsabb felépülés céljából hazautazik. A hírek szerint a megzúzódott csípő- és medencecsontja jelenti neki a legnagyobb problémát.

„Szeretnék bocsánatot kérni az Apriliától és a Trackhouse Racing MotoGP-csapattól – idézi Fernándezt a SPEEDWEEK.com. – Egy elég csúnya balesetem volt az első reggeli körömön a pálya állapota miatt. Őszintén szólva nem számítottam rá. A bukás miatt nem tudom folytatni a tesztelést itt, Sepangban. Nagyon rosszul érzem magam emiatt, mivel nem lesz még egy ilyen lehetőségem jobban megismerni és megérteni az új motort. A legfontosabb most nekem a felépülés és a pihenés. Nem lenne biztonságos, ha ilyen állapotban vezetném a motort. Szóval innentől a felépülésemre fogunk koncentrálni, hogy százszázalékos legyek a katari tesztre, és ott el tudjuk végezni az előre eltervezett munkát.”

Raúl Fernándezt nem érdekli, hogy csak egy rosszabb motort kap az Apriliától, mint Oliveira