2024. április 27. 10:30
KezdőlapMotoGPMir hányt a teszt második napján, amelyet legszívesebben elfelejtene

Mir hányt a teszt második napján, amelyet legszívesebben elfelejtene

Joan Mirt egy betegség hátráltatta a katari teszt második napján, amelyet szeretne minél előbb elfelejteni.

A katari MotoGP-teszt második napján sokak meglepetésére a Honda szatellitcsapatának, az LCR-nek a versenyzői jobb időre voltak képesek, mint a gyári alakulat pilótái. Viszont a Repsol egyik motorosának, Joan Mirnek egy elég jó magyarázata van erre: a spanyol pilóta elmondása szerint kedden egy betegséggel küzdött.

Bagnaia történelmi magasságokba került a katari MotoGP-teszt második napján

„Az igazság az, hogy nem éreztem túl jól magam a bőrömben, amikor kedden reggel felébredtem. Nagyon gyenge voltam, ráadásul gyomorproblémáim voltak – idézi Mirt a Crash.net. – Aztán, amikor másfél órával a kezdés után kimentem a pályára, többé-kevésbé tudtam pár normális kört futni, de végül meg kellett állnom egy kis időre, akkor még hánytam is.”

„Úgy döntöttünk, hogy megállunk, aztán pedig őszintén szólva már nem éreztem elég jól magam ahhoz, hogy visszamenjek a pályára. Viszont még sok dolgot ki kellett próbálnunk, az elektronikát tekintve pedig azért sikerült is megtennünk egy fontos lépést. Volt valami az erőátvitellel, amivel kapcsolatban kétségeim voltak, szóval azt is meg akartam még egyszer nézni. Kedden igazából ennyit tudtunk tenni.”

Mir a leintés előtt még visszatért a pályára, de utólag már azt mondja, hogy bár ne tette volna, hiszen így végül egy elég nagy eséssel zárult a tesztje. „Aztán az utolsó percekben elkövettünk egy hibát azzal, hogy megpróbáltunk egy gyorskört futni, hiszen a 13-as kanyar előtt elvesztettem a motor elejét. Ezzel pedig véget ért a nap.”

„Nem tudtuk gyakorolni a rajtolást sem, szóval ez tényleg egy olyan nap volt, amelyet el kell felejtenünk. Jó lett volna, ha vissza tudok feküdni az ágyba, aztán a felkelés után újrakezdeni a napot, de hát ez már így alakult. Ezután szeretnék még egy napot tesztelni, de erre nincs lehetőségünk.”

Mir végül csak 32 kört futott, tehát nagyjából a többi pilóta által teljesített távnak a felét tudta megtenni. A leintéskor a tizenkilencedik legjobb idő állt a neve mellett, amivel az állandó versenyzők közül csak Luca Marinit és Augusto Fernándezt tudta megelőzni, az első helyen végző Francesco Bagnaiától több mint másfél másodperccel maradt el.

„Amikor százszázalékos leszek, akkor majd le tudunk dolgozni valamennyit a hátrányunkból, persze nem másfél, hanem mondjuk fél másodpercet. Kevésbé felkészülten fogunk megérkezni az első versenyre, mint ahogyan szerettem volna. Bízom benne, hogy a csapat munkájával pótolni tudjuk majd azt az időt, amelyet kedden elvesztettünk, és egy jó csomagot rakunk össze 2024-re.”

Mir pozitívan csalódott a Hondában, a „német” Marini szerint ennyi nem elég