2024. április 28. 07:08
KezdőlapSuperbikeAz „öreg, de gyors” Iannone semmit nem értett, Bulega álomszerűnek nevezte a...

Az „öreg, de gyors” Iannone semmit nem értett, Bulega álomszerűnek nevezte a győzelmét

Nicolò Bulega elképesztőnek és álomszerűnek titulálta a Superbike-vb Phillip Island-i fordulójának első futamán aratott győzelmét. Andrea Locatelli az első etapjával nem volt elégedett, míg Andrea Iannone ismét kiemelte, hogy nem volt képben a szabályokkal.

Hármas olasz dobogót hozott a Superbike-világbajnokság nyitóversenye, a Phillip Island-i hétvége első viadala. A futamot a rossz rajtja ellenére a tavalyi Supersport-világbajnok, az újonc Nicolò Bulega nyerte, míg a második helyen a nagyot zárkózó Andrea Locatelli végzett, melléjük pedig a motorversenyzésbe visszatérő Andrea Iannone állhatott fel a pódiumra.

Bulega győzelemmel, Iannone dobogóval debütált, Bautista és Rea is betlizett a Superbike-vb-n

Bulega már a teszteken és a harmadik szabadedzésen is előrevetítette, hogy nagy dolgokra lehet képes, nem beszélve a Superpole-ról. Bár az elején visszaesett, utána rendkívül nagy magabiztossággal vette vissza a vezetést, majd csapattársát, Álvaro Bautistát idézve senki másnak nem hagyott esélyt a diadalra.

„Hihetetlen, álomszerű – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Ez az első hétvégém a Superbike-ban. A pole pozíció és az első futamon aratott győzelem elképesztő. Köszönöm a csapatomnak, mert rengeteget dolgoztunk a tél folyamán, most pedig nagyon jó csomaggal érkeztünk meg az első futamra. Köszönöm nekik! Most élvezzük a pillanatot, holnap pedig újra megpróbáljuk.”

Locatelli a hatodik helyről indult, és a futam eleje nem is jött ki számára jól. A kerékcserék után még mindig csak az ötödik helyen haladt, de aztán előbb Toprak Razgatlıoğlut és Alex Lowest, majd Iannonét is maga mögé utasította. Utána egy kicsit Bulegára is közeledett, de annyi extra tempó már nem volt benne, hogy a győzelemre reális sansza legyen.

„Őszintén szólva az elején bajban voltam, sok pozíciót vesztettem – kezdte. – Meg kell értenünk, miért, és a verseny első felében meg kell próbálnunk előrébb lenni, mert ez fontos. Ha a saját ritmusunkban tudunk menni, akkor képesek vagyunk a győzelemért harcolni. A futam második részében erős voltam, hittem magamban, és nagyon húztam, sokat javítottam, Szerintem ez az a munka, amelyet a teszten és a szabadedzéseken elvégeztük, szóval a motor jól működik, jó a tempónk. Holnap újra megpróbáljuk.”

Iannone 2019-ben, még a MotoGP-ben versenyzett utoljára, mielőtt doppingolás miatt négy évre eltiltották. A 34 éves versenyző a Superbike-vb-n, azon belül is a GoEleven csapatánál tért vissza a motorversenyzésbe, méghozzá kiváló szerepléssel. Ráadásul úgy, hogy nem igazán volt képben a szabályokkal, és ezt ismét kihangsúlyozta.

„Öreg vagyok, de valamennyire gyors is – kezdte. – Furcsa és nehéz futam volt, mivel négy év után ez volt az első versenyem. Ugyanakkor flag-to-flag volt, és ettől a pillanattól kezdve semmit nem értettem. Mindenesetre szeretnék köszönetet mondani a Ducatinak, a csapatomnak, a GoElevennek és mindenkinek. Ez egy különleges pillanat számomra, úgyhogy nagyon köszönöm mindenkinek!”

Iannone egyáltalán nem volt képben, főnöke magyarázta el neki a szabályokat