2024. április 28. 04:03
KezdőlapSuperbikeElmaradhat a Superbike-világbajnokság magyarországi fordulója

Elmaradhat a Superbike-világbajnokság magyarországi fordulója

Könnyen elképzelhető, hogy idén nem fogják megrendezni a Superbike-világbajnokság hazai fordulóját. Ugyanis értesülések szerint a Dorna már alternatív helyszíneket keres arra az esetre, ha a Balaton Park Circuit homologizálása nem történne meg időben.

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, nemrég biztossá vált, hogy idén nem látogat el a MotoGP mezőnye a Balaton Park Circuitre. A pálya tartalékhelyszínként szerepelt a királykategória előzetes naptárjában, ám az ott folyó munkálatok lassúsága miatt az aszfaltcsík 2024-ben még ilyen szerepben sem jöhet szóba a Dorna vezérigazgatójának elmondása alapján.

Idén biztosan nem lesz MotoGP-verseny a Balatonnál, állítja a sportág vezére

A legújabb hírek szerint pedig megvan arra az esély, hogy ugyanez a probléma ellehetetleníti a Superbike-világbajnokság hazai fordulójának megrendezését is. A mértékadó SPEEDWEEK.com számolt be arról, hogy a Dorna már keresi az alternatív helyszíneket arra az esetre, ha valóban nem sikerülne időben homologizáltatni a balatonfőkajári pályát. A lap szerint a sorozat kereskedelmi jogait birtokló vállalat ezen lépése „vészhelyzetre utal”.

Az újság névtelenséget kérő forrásai szerint a Dorna március közepén fogja vizsgálat alá vetni a Hockenheimringet. Ekkor azt szeretnék majd felmérni, hogy mennyi változtatásra lenne szükség a németországi pályán ahhoz, hogy az fogadni tudja a Superbike-világbajnokság mezőnyét.

Az eredeti tervek szerint augusztus 23-25. között köröztek volna Álvaro Bautistáék hazánkban. Viszont azon a hétvégén fogják megrendezni a Hockenheimringen a Nitrolympx nevű gyorsulási versenyt. Így tehát amennyiben valóban ez a pálya ugrana be a Balaton Park Circuit helyére, akkor az ottani fordulónak egy másik időpontot kellene találnia a Dornának.

Legutóbb 2017-ben rendeztek Superbike-futamot Németországban, akkor a Lausitzring látta vendégül a mezőnyt. A sorozat történelme során a Hockenheimring 12 fordulónak adott otthont, 1988 és 1997 között, illetve 1999-ben és 2000-ben tartottak versenyeket a Baden-Württemberg tartományban fekvő pályán.