back to top
2024. május 05. 18:35
KezdőlapMotoGPMartín elárulta, mire van szüksége ahhoz, hogy a bajnoki cím esélyesei közé...

Martín elárulta, mire van szüksége ahhoz, hogy a bajnoki cím esélyesei közé kerüljön

Jorge Martín problémákkal küzdött a katari teszten, de ennek ellenére nyugodtan várja a szezonnyitót. A spanyol pilóta szerint akkor kerülhet a bajnoki cím esélyesei közé, ha az idény elején konzisztensen tud teljesíteni.

Nemrég került sor a katari MotoGP-tesztre, amelynek leintésekor Jorge Martín neve mellett a hetedik legjobb idő szerepelt. Martín több mind fél másodperccel bizonyult lassabbnak az első helyet megszerző Francesco Bagnaiánál, aki hozzá hasonlóan az idei Ducatin ült. A spanyol pilóta később elárulta, hogy mi volt a lemaradásának az egyik fő oka.

„Volt valami, ami nem működött megfelelően. Nem tudtam úgy vezetni a motort, ahogy szerettem volna – nyilatkozta Martín a teszt helyszínén a DAZN riporterének. – Amikor kigyorsítottam, akkor egy csomó vibráció lépett fel. Emiatt sikerült katasztrofálisan a rövid versenyszimulációm is. Próbáltam nyomni, de nem volt elég jó a tempóm, és nagyon messze voltam Bagnaiától.”

Bagnaia szerint hibátlanul megy az idei Ducati, Martín és Bastianini viszont vibrációról panaszkodik

„Ráadásul estem is egyet a 14-es kanyarban. Mindenképpen meg kell vizsgálnunk, hogy miként működik a motor, amikor gázt adok – jelölte ki a legfontosabb feladatot Martín csapata számára. – Ugyanis a teszten tapasztalt vibrációk károsíthatják a gumikat. Jelenleg ebből a szempontból semmi sem működik megfelelően. De természetesen bízom abban, hogy előre tudunk majd lépni ezen a területen.”

Martín számára nyugtalanító lehetne, hogy a 2024-es idény első fordulójára ugyanott fog sor kerülni a most következő hétvégén, ahol az utolsó előszezoni tesztet is megrendezték: a Losail International Circuiten. A 26 éves pilóta ennek ellenére nem feszültséggel telítve várja a Katari Nagydíjat.

„Általánosságban véve nyugodt vagyok – mondta Martín. – A kudarcok mellett azt is fontos kiemelni, hogy használt gumikkal egész jó tempót tudtam motorozni. Remélhetőleg a többi dolgon is sikerül javítanunk, hogy egyenletesen tudjak majd teljesíteni a futamokon. Ha a szezon elején konzisztensen tudok teljesíteni, akkor bekerülhetek a bajnoki cím esélyesei közé.”

Jöhet a tavalyi vb-csata visszavágója? – Martín szerint ezúttal mások is beleszólhatnak a harcba

A tavalyi idényben Martín volt Bagnaia legnagyobb ellenfele a bajnoki címért folytatott versenyfutás során. A madridi pilóta úgy tudta megszorongatni a címvédőt, hogy az első három főfutamból kettőt nem fejezett be. Így nem meglepő, hogy a konzisztens teljesítményt tartja a siker kulcsának.