2024. április 27. 08:16
KezdőlapMotoGPJöhet a tavalyi vb-csata visszavágója? – Martín szerint ezúttal mások is beleszólhatnak...

Jöhet a tavalyi vb-csata visszavágója? – Martín szerint ezúttal mások is beleszólhatnak a harcba

Jorge Martín úgy véli, rajta és Francesco Bagnaián kívül is lesznek olyan versenyzők, akik harcolhatnak a MotoGP idei világbajnoki címéért. A spanyol pilóta elégedetten zárta a katari teszt első napját.

Francesco Bagnaiát senki nem tudta utolérni a MotoGP katari tesztjének első, hétfői napján. A mezőny többi versenyzője közül Jorge Martín volt az, aki a legközelebb volt hozzá. A Pramac motorosa 1:52.260 másodperccel zárt, így 22 századdal maradt el márkatársától, és jelezte, hogy idén is érdemes vele számolni.

Bagnaia volt a leggyorsabb a katari MotoGP-teszt első napján, továbbra is nagy a japánok hátránya

Nem csupán az eredményjelző teteje emlékeztetett arra, hogy tavaly ők ketten küzdöttek a bajnoki címért, amely csak az utolsó futamon dőlt el. A hajrában ugyanis a címvédő beállt a spanyol pilóta mögé, elmondása szerint azért, hogy ellenőrizze a váltót. Martín ugyanakkor kiemelte, hogy mindketten ugyanazért a gyártóért harcolnak.

Bagnaia elégedett, de még nem teljesen magabiztos, Bastianinit betegség hátráltatta

„Az utolsó körömön tudtam, hogy ott van, már nagyon használt gumin voltam – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának. – Igen, követett engem, ez rendben van. Egyszer én is követtem őt, és szerintem, fogalmazzunk úgy, hogy egy oldalon dolgozunk, mivel próbáljuk működésre bírni az új motort. Nem ugyanannál a csapatnál vagyunk, de ugyanannál a gyártónál, szóval ugyanazért a célért dolgozunk.”

Martín abban sem biztos, hogy a tavalyi párharc visszavágója jön. Persze nem azért, mert bármelyikük is visszaesne, hanem mert úgy véli, mások is beleszólhatnak a küzdelembe. „Aleix [Espargaró] szintén remek munkát végez, Enea [Bastianini] is meg fog érkezni – fogalmazott, és akkor még Marco Bezzecchit, Marc Márquezt vagy Brad Bindert meg sem említette. – Sok versenyző van, aki meg tudja csinálni, úgyhogy én magamra koncentrálok, próbálok fejlődni és gyors lenni.”

Bár Martín a hétfői naphoz hasonlóan a sepangi teszten is második lett, akkor nem igazán volt elégedett a motorral. Az ötszörös MotoGP-futamgyőztes számára nem feküdt a Ducati új burkolata. Bár a puszta eredmény nem változott, Katarban már teljesen másképpen érezte magát a motoron, és sokkal pozitívabban értékelt.

„Boldog vagyok – szögezte le. – Azt hiszem, végre találtam egy jó alapot az új szezonra. Kicsit küszködtem az új burkolattal, hogy rájöjjek, hogyan bírjam működésre, és most végre azt érzem, hogy remek munkát végeztünk. Úgy vélem, készen állok az idénykezdetre. Kedden remélhetőleg még dolgozhatunk egy kicsit a beállításokon, és megpróbálhatunk valamelyest javítani a tempón, de összességében elégedett vagyok.”