2024. április 27. 13:28
KezdőlapSuperbikeRea és Lecuona is bukott a Superbike-vb ausztráliai tesztjén, egyikük a szezonnyitóról...

Rea és Lecuona is bukott a Superbike-vb ausztráliai tesztjén, egyikük a szezonnyitóról is lemaradhat

Jonathan Rea és Iker Lecuona is bukott a Superbike-világbajnokság keddi tesztjén. Rea könnyebb sérülésekkel megúszta az esést, viszont Lecuona esetében az is felmerül, hogy emiatt ki kell majd hagynia a szezonnyitót.

Kedden rendezték meg a Superbike-világbajnokság logisztikai okokból egynaposra rövidült Phillip Island-i tesztjét. Ez a gyakorlás pedig nemcsak Toprak Razgatlıoğlu nagyszerű teljesítménye, hanem két nagy esés miatt is emlékezetes marad. Az egyik bukó pilóta Jonathan Rea volt, aki szerencsére nem sérült meg súlyosabban a földre kerülés során, így valószínűleg el tud majd indulni a hétvégén sorra kerülő ausztráliai szezonnyitón.

Razgatlıoğlu a végén állt az élre a Superbike-teszten, Bautista a középmezőnyben, Rea bukott

„Többé-kevésbé rendben vagyok. Annyi történt, hogy amikor éppen a kanyarban voltam, egy kicsit megcsúsztam, semmi igazán durva, de végül nem sikerült megfognom – idézi a hatszoros világbajnokot a BikeSport News. – Elég keményen beütöttem a vállamat, mivel azon landoltam, de ez nem fog problémát jelenteni. Viszont amikor elértem a kavicságyat, a motor az átfordulása közben eléggé megütött, a lábam hátsó részét találta el.”

„Szerencsére egy kis duzzanattól eltekintve a röntgenfelvételek tiszták voltak, de attól még én úgy görnyedtem, mint egy öregember. Sok zúzódás van rajtam, de még van pár napunk a pihenésre a pénteki dolgok előtt, szóval elméletileg a hétvégén már százszázalékos állapotban lehetek.”

Nem Rea volt az egyetlen, aki a teszten közelebbi ismeretséget kötött a Phillip Island-i pálya megújult aszfaltjával. Iker Lecuona az északír pilótához hasonlóan a 11-es kanyarban bukott, de ő ezt nem úszta meg annyira könnyen, mint vetélytársa. A Honda gyári csapatának színeit képviselő Lecuona egy highside-ot mutatott be, a leérkezés során pedig annyira megütötte a vállát, hogy veszélybe került a szezonnyitón való részvétele.

„Miután új gumikat raktunk fel, és végrehajtottunk pár változtatást, a motor jobbnak érződött, sokkal jobbnak. Viszont aztán elszenvedtem egy váratlan és hirtelen bukást, amelyben súlyosan megsérült a vállam – mondta Lecuona a SPEEDWEEK.com szerint. – Csütörtök délután fognak megvizsgálni az orvosok, hogy meghatározzák, alkalmas vagyok-e arra, hogy a hétvégén rajthoz álljak. Ez különösen frusztráló, mivel nagyon szeretem ezt a pályát, de természetesen be fogom tartani az orvosi utasításokat. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy javítsak a fizikai állapotomon.”

Ki szorongathatja meg Bautistát? – a Superbike-vb legtöbb csapata bemutatta idei festését