2024. április 27. 19:26
KezdőlapSuperbikeKi szorongathatja meg Bautistát? – a Superbike-vb legtöbb csapata bemutatta idei festését

Ki szorongathatja meg Bautistát? – a Superbike-vb legtöbb csapata bemutatta idei festését

Az elmúlt hetek során majdnem minden olyan csapat, amely 2023-ban rajthoz áll a Superbike-világbajnokság összes futamán, bemutatta az idei arculatát, mi pedig összegyűjtöttük ezeket olvasóink számára. Az istállókat a tavalyi bajnoki táblázat alapján rendeztük sorba.

Aruba.it Racing – Ducati

A Ducati gyári alakulatának a bolognaiak MotoGP-csapatával közös bemutatójáról korábban már részletesen beszámoltunk. Az istálló egyik motorját idén is a címvédő, Álvaro Bautista fogja vezetni, viszont Michael Ruben Rinaldinak már nem lesz erre lehetősége. A helyét Nicolò Bulega, a 2023-as Supersport-világbajnok vette át, aki nagyszerűen teljesített a jerezi, majd a portimãoi teszten is. Fontos megemlékezni még arról, hogy a 2024-es szezonban érvénybe lép egy új szabály, ami miatt Bautistának hét kilogrammnyi ballasztot kell majd cipelnie a versenyeken.

Pata Yamaha Prometeon WorldSBK

A Yamaha gyári csapata az idei szezont Toprak Razgatlıoğlu nélkül kezdi meg. Viszont az istállónak Razgatlıoğlu helyére sikerült leigazolnia a hatszoros Superbike-világbajnok Jonathan Rea-t. Az északír pilóta társa Andrea Locatelli lesz, aki a negyedik évére készül az alakulat kötelékében.

Kawasaki Racing Team WorldSBK

A Kawasaki gyári alakulata Axel Bassanival szeretné pótolni a távozó Rea-t. A Motocorsa Racingtől megszerzett fiatal pilóta mellett az az Alex Lowes képviseli majd a tapasztalatot, aki már 2020 óta képviseli az istálló színeit.

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team

A Yamaha olasz színek alatt versenyző ügyfélcsapata változatlan pilótafelállással, Dominique Aegerterrel és Remy Gardnerrel vág neki a 2024-es Superbike-szezonnak.

Team HRC

A Honda gyári istállója sem változtatott, Xavi Vierge és Iker Lecuona is a harmadik idényére készülhet a csapattal.

Barni Spark Racing Team

A szintén egy darab Panigaléval nevező alakulat versenyzője a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is Danilo Petrucci lesz.

Bonovo Action BMW

A BMW szatellitcsapata, a Bonovo Action a gyári istállóval közösen mutatta be az idei festését. Az egyik motorjuk ülésében a ROKiT-tól érkező Scott Redding váltotta Loris Bazt, Garrett Gerloff viszont maradt az alakulat kötelékében.

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

A müncheniek gyári alakulata jelentősen megerősödve vág neki az idei szezonnak, hiszen a 2021-es Superbike-világbajnok, Razgatlıoğlu náluk folytatja a pályafutását (ezért kellett Reddingnek távoznia). A török pilóta csapattársa Michael van der Mark lesz, aki a negyedik idényére készül a német istállóval.

Team GoEleven

A Ducati egy motort indító ügyfelének színeiben tér vissza a versenypályára a korábban doppingolás miatt eltiltott Andrea Iannone, aki Philipp Öttlt szorította ki a csapattól.

GMT94 Yamaha

Viszont Öttlnek jutott hely a sorozatban, az egy darab R1-et benevező francia GMT94 igazolta le az idei szezonra. A német versenyző Lorenzo Baldassarrit váltja az istállónál.

Yamaha Motoxracing WorldSBK Team

Az istálló 2024-ben is egy motorral képviselteti majd magát a rajtrácson, amellyel továbbra is Bradley Ray fog versenyezni.

ELF Marc VDS Racing Team

Az ELF Marc VDS idén, egyetlen Ducatival mutatkozik be a Superbike-világbajnokságon. A pilótájuk az a Sam Lowes lesz, akivel a tavalyi szezonban még a Moto2-ben mentek.

Akik még nem mutatkoztak be

Motocorsa Racing

Az egyetlen Ducatit indító csapatnál folytatja karrierjét Ruben Rinaldi, akinek a tavaly nagyszerűen teljesítő Bassanit kellene pótolnia.

Petronas MIE Racing Honda Team

A Honda szatellitcsapata a tavalyi szezon során hat pilótát próbált ki, de végül nem közülük választotta az idei versenyzőit. Az istálló motorjait 2024-ben a skót Tarran Mackenzie és a maláj Adam Norrodin fogják vezetni. Figyelemreméltó eredményt eddig csak Mackenzie ért el, ő 2021-ben megnyerte a brit Superbike-bajnokságot. A 2023-as idényben egyébként mindkét pilóta a Supersport-vb mezőnyének tagja volt.

Kawasaki Puccetti Racing

A Kawasaki egyetlen ügyfele idén a 2014-es Moto2-es világbajnokot, Tito Rabatot ülteti fel a motorjára. Rabat már a tavalyi idényben is több futamon rajthoz állt az alakulat színeit képviselve.