2024. április 28. 04:06
KezdőlapMotoGPMárquez: Az időmérő edzés után még úgy nézett ki, hogy elég nehéz...

Márquez: Az időmérő edzés után még úgy nézett ki, hogy elég nehéz hétvégénk lesz

A portimãói sprintfutam dobogósai, Maverick Viñales, Marc Márquez és Jorge Martín értékelték a versenyt.

Szombaton délután rendezték meg a Portugál Nagydíj sprintfutamát, amelyet Maverick Viñales nyert meg Marc Márquez és Jorge Martín előtt. A három dobogós természetesen értékelte a versenyt a leintést követően.

Bagnaia hibája után Viñales nyerte a sprintet, Marc Márquez megszerezte első dobogóját a Ducatival

„Ma jól éreztem magam, őszintén szólva nagyon boldog vagyok, hogy újra dobogóra tudtam állni – kezdte Viñales. – Tudom, hogy Katar nem feküdt nekünk, ott sok problémánk volt a beállításokkal. Viszont most itt, Portimãóban megmutattuk, hogy megtaláltuk a helyes utat, nagyon boldog vagyok amiatt, ahogyan jelenleg mennek a dolgaink. Nagyon koncentrált vagyok a vasárnapi versenyt illetően, de ma még ezt ki kell élveznünk, hiszen ez az első győzelmem az Apriliával. Szóval természetesen ezt ki fogom élvezni.”

Márquez nagyon elégedetten értékelt. „Őszintén szólva az időmérő edzés után úgy tűnt, hogy elég nehéz hétvégénk lesz – mondta. – Hiszen a nyolcadik helyről rajtolva elég nehéz jó eredményt elérni, vasárnap pedig csak még nehezebb lesz. Viszont ez annak köszönhető, hogy volt egy hibám a kvalifikáció során, amelyet el tudtam volna kerülni, túl korán aktiváltam a hátsó magasságállító eszközt. Emiatt a motor megrándult, én pedig elestem. De a hibám után a csapat nagyszerű munkát végzett, hogy a sprintre már kész legyen a motor.”

„A verseny elején arra koncentráltam, hogy jó rajtot vegyek, de amiatt túlságosan felment a nyomás az első gumiban – folytatta a nyolcszoros világbajnok. – Aztán ezt a helyzetet próbáltam kezelni, hogy az utolsó körökben újra tudjak támadni. Viszont vasárnap a közepes keverékkel már más lesz a helyzet.”

Elmondása szerint nem volt könnyű dolga a sprintfutam során Martínnak. „Ez egy nagyon nehéz verseny volt. Ráadásul elég rosszul indultam – nyilatkozta a Pramac pilótája a rajt utáni visszaesésére gondolva. – Aztán pedig megpróbáltam versenyképes lenni, de problémáim voltak a hátsó gumival, illetve az elsővel is, mivel a hőmérsékletük nagyon megnövekedett. De a legjobbamat próbáltam hozni, és remélhetőleg holnap, vasárnap még jobbak tudunk majd lenni.”

Egyszerű megoldással segíti a Ducati a versenyzőit a guminyomásszabály betartásában