2024. április 28. 08:49
KezdőlapMoto2A Moto2 és a Moto3 portimãói időmérője is kiélezett csatát hozott, González...

A Moto2 és a Moto3 portimãói időmérője is kiélezett csatát hozott, González és Rueda zárt az élen

A Portugál Nagydíjon a Moto2-es kategória időmérőjén Manuel González, a Moto3-as géposztály kvalifikációján pedig José Antonio Rueda bizonyult a leggyorsabbnak.

Szombaton délután a MotoGP mezőnye után a Moto2-es és a Moto3-as kategória motorosai számára is megrendezték az időmérőt Portimãóban.

Moto2

A középső kategória mezőnye a Katarban sérülést szenvedett Jake Dixon nélkül vágott neki a kvalifikációnak. Az időmérő első szakaszából Somkiat Chantra ment tovább a legjobb idővel, a thai versenyző 1:42.064-es kört repesztett. Mellette Ogura Aj, Diogo Moreira és Senna Agius jutottak be a Q2-be.

A kvalifikáció második részét a Boscoscuro pilótái kezdték a legjobban, az első próbálkozások alkalmával Fermín Aldeguer állt az élre egy 1:41.758-as körrel. Majd három perccel a vége előtt csapattársa, Albert Arenas felzárkózott közvetlenül mögé.

Ám végül az utolsó nekifutások során többeknek sikerült javítania, a legjobb időt pedig Manuel González motorozta. A Gresini pilótája egy 01:41.514 másodperces körrel szerezte meg Moto2-es pályafutása első pole pozícióját. Mellőle Aldeguer és Áron Canet rajtolhatnak majd.

A Moto2 portimãói időmérőjének végeredménye

Moto3

Az időmérő első szakaszából Jamanaka Riuszej, Nicola Carraro, Filippo Farioli és Vicente Pérez jutottak tovább a Q2-be, Jamanaka 1:47.979-cet motorozott. Az etap során Luca Lunetta egy hatalmas bukást szenvedett el, de szerencsére azután a saját lábán tudott elsétálni. A kimaradók közül a Katarban nagyon jó teljesítményt nyújtó Furuszató Taijó lehetett a legszomorúbb.

A kvalifikáció második szakaszának első fele José Antonio Rueda és a katari futamgyőztes David Alonso csatáját hozta. Három perccel a leintés előtt azonban Joel Kelso vette át a vezetést egy 1:46.438-as körrel.

Nem sokkal később Adrián Fernández bukott, és az emiatt előkerülő sárga zászló sokakat megfosztott a javítás lehetőségétől. Viszont Ruedának még volt egy próbálkozása, amely annyira jól sikerült, hogy azzal megszerezte a pole pozíciót. A Red Bull KTM Ajo pilótája 1:46.379 másodperc alatt teljesített egy kört. Mellette Kelso és Alonso várhatják majd a rajtot.

A Moto3 portimãói dőmérőjének végeredménye