2024. április 27. 12:02
KezdőlapSuperbikeBautista nyerte a Ducatik fölényébe fulladó második barcelonai futamot

Bautista nyerte a Ducatik fölényébe fulladó második barcelonai futamot

Álvaro Bautista nyerte a Superbike-világbajnokság második barcelonai futamát, amelynek végén a második helyet Nicolò Bulega, a harmadikat pedig Toprak Razgatlıoğlu szerezte meg.

A Superpole futam után a második versennyel folytatódott a Superbike-világbajnokság barcelonai fordulójának programja. Az első helyről Toprak Razgatlıoğlu vághatott neki a viadalnak, mellőle pedig Andrea Iannone és Álvaro Bautista rajtolt.

Razgatlıoğlu megint az utolsó körben döntötte el a versenyt, Bautista volt szenvedő fél a Superpole futamon

A legjobb rajtot Bautista vette, de az első körökben folyamatosak voltak a pozíciócserék az élmezőnyben.

A 2. körben Michael Ruben Rinaldi, Alex Bassani és Andrea Locatelli akadtak össze, ezután csak a Pata Yamaha pilótája tudta folytatni a versenyt. A 3. kör elején pedig Iker Lecuona és Bradley Ray balesete kavarta fel a port.

A verseny első negyedében a gyári Ducati két pilótája valamelyest el tudott szakadni a vetélytársaiktól. 16 körrel a vége előtt Bulega átvette a vezetést a csapattársától, majd elkezdett eltávolodni tőle. Ekkor mögöttük sorrendben Razgatlıoğlu, Iannone és Michael van der Mark haladt, Jonathan Rea pedig a hetedik helyen motorozott.

A futam felénél Bautista visszavette a vezetést Bulegától. A Ducati pilótái mögött megmerevedtek a frontvonalak, csak Rea tizedik helyre való hátraesése változtatott a sorrenden.

8 körrel a leintés előtt Iannone bukott a 10-es kanyarban, az olasz pilóta a negyedik helyről esett ki. Ekkora Bautista és Bulega duója már több mint három másodperccel elszakadt Razgatlıoğlutól.

A hajrára fordulva Bautista magabiztosan vezetett Bulega és Razgatlıoğlu előtt, mögöttük van der Mark és Danilo Petrucci motoroztak, utóbbi Remy Gardner megelőzésével szerezte meg az ötödik helyet.

Bautista pedig már nem hibázott a leintésig, a címvédő az első futamgyőzelmét aratta az idei szezonban. Mögötte a Bulega, Razgatlıoğlu, van der Mark, Petrucci sorrend alakult ki. Rea a hétvége legjobb eredményét elérve a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

A Superbike-vb második barcelonai futamának végeredménye