2024. április 27. 13:36
KezdőlapSuperbikeRea elárulta, hogy miért kellett kiállnia az első barcelonai futamról

Rea elárulta, hogy miért kellett kiállnia az első barcelonai futamról

Jonathan Rea elmondta, hogy azért kellett kiállnia az első barcelonai futamról, mert „leégette a kuplungot” a rajtnál.

Csalódást keltően alakult a Superbike-világbajnokság barcelonai fordulójának szombati napja Jonathan Rea számára. Minden azzal kezdődött, hogy a sorozat hatszoros bajnoka a Superpole-on csak a tizenharmadik helyet csípte meg. Ezután következett a hétvége első versenye, amelyen egy technikai hiba hátráltatta, lassú tempóban ugyan még nekivágott a viadalnak, de az első kör végén be kellett mennie a bokszba. Rea később elárulta, hogy pontosan milyen problémával küzdött.

Razgatlıoğlu egy drámai utolsó körös előzéssel nyerte meg az első barcelonai futamot

„Azután, hogy volt egy sikeres tesztünk az előző héten az R1-gyel, és azután, hogy milyen jelentős lépéseket tudtunk megtenni a pénteki szabadedzések során, eléggé bíztam abban, hogy az első versenyen jó eredményekért tudok majd harcolni – nyilatkozta Rea. – De a kvalifikáció nem egészen a terv szerint alakult. Viszont az, ahogy pénteken a hosszabb etapok sikerültek, amelyeken a gumik beosztására koncentráltunk, azt jelentette, hogy lehetséges lett volna valamilyen jó eredményt elérni a futamon.”

„Azonban sajnos leégettem a kuplungot a rajtnál, és még egy kört sem sikerült megtennem – mondta lehangoltan. – Nagyon sajnálom a csapat tagjait, akik hihetetlenül keményen dolgoztak a verseny előtt csak azért, hogy az az első körben véget érjen. De ezt magunk mögött fogjuk hagyni, és a vasárnapra koncentrálunk, hiszen erős teljesítményt kell nyújtanunk a Superpole-futamon, hogy biztosítsuk magunknak a jó rajthelyet a második versenyre.”

Rea csapattársa, Andrea Locatelli kilencedik lett az időmérőn, és ötödikként szelte át a célvonalat a futamon. A Pata Yamaha csapatfőnöke, Paul Denning úgy látta, hogy a technika probléma nélkül az északír versenyző is hasonló eredményt tudott volna elérni.

„Sajnos JR-nek a rajtrácson elkövetett hibája azt jelentette, hogy nem tudta még lemásolni sem Loca teljesítményét, pedig mi biztosak vagyunk abban, hogy képes lett volna erre – és persze jó lett volna, ha be tudjuk gyűjteni azt a 20 környi felbecsülhetetlen értékű adatot – tette hozzá Denning. – Ez egy nehéz pillanat egy hihetetlen versenyzőnek, de mi biztosak vagyunk abban, hogy JR-nek a mélypontjai mellett hamarosan lesznek csúcspontjai is.”