2024. április 27. 11:03
KezdőlapSuperbikeIannone szerint „tiszta” volt Razgatlıoğlu utolsó kanyaros előzése, amelyről Bautista is megszólalt

Iannone szerint „tiszta” volt Razgatlıoğlu utolsó kanyaros előzése, amelyről Bautista is megszólalt

Toprak Razgatlıoğlu az utolsó kanyarban előzte meg Álvaro Bautistát a barcelonai Superpole futamon. Nemrég a címvédő, és a manővernek köszönhetően második helyen végző Andrea Iannone is megszólalt az esetről.

Emlékezetes módon, az utolsó kanyarban vette át a vezetést Toprak Razgatlıoğlu a Superbike-világbajnokság barcelonai fordulójának Superpole futamán. A török pilóta Valentino Rossi 2009-es megmozdulását „lemásolva” bevetődött Álvaro Bautista mellé, aki ennek köszönhetően végül csak a harmadik helyen fejezte be a versenyt, másodikként Andrea Iannonét intették le. Sokak szerint Razgatlıoğlu manővere nem volt teljesen sportszerű, ám Iannone nem osztja ezt a véleményt.

Razgatlıoğlu elárulta, hogy Rossi 2009-es előzése járt a fejében, amikor bevetődött Bautista mellé

„A verseny az verseny. Mindenki nyerni akar, és az teljesen normális, hogy amennyiben van egy lehetőséged, akkor megpróbálod – mondta Iannone. – Számítottam arra, hogy Toprak megpróbálja, olyan pozícióban volt, amelyből meglehetett, aztán pedig meg is tette. Semmi mocskosat nem láttam, szerintem az egy tiszta előzés volt.”

„A TV-ben úgy látszott, hogy én közel vagyok Toprakhoz, de valójában nem voltam annyira, kicsit távolabb voltam. Különben én is megpróbáltam volna megelőzni őt. Amikor ilyen helyzetben vagy a futamnak azon a pontján, akkor megpróbálod megszerezni a győzelmet. Mindenesetre örülök annak, ahogy a verseny alakult. Küzdöttünk, és ez a fontos. Tudom, hogy látszólag minden jól ment, de attól még nem volt könnyű. Minden futamon fejlődni próbálunk, és még néhány területen szükségünk is van rá.”

Az előzést elszenvedő Bautista is megosztotta a gondolatait az esetről. „Nagyon élveztem, hogy sokat tudtam csatázni a srácokkal – kezdte. – Csak hát az utolsó kanyarban kicsúszott a kezemből a győzelem. Tudtam, hogy Toprak attól függetlenül meg fogja próbálni, hogy én melyik ívet választom. Próbáltam szűken tartani a motort, de nem túlzottan, mivel arra gondoltam, hogy »ha a belső rázókövön fordulok el, akkor ő átmegy azon«. Szóval megpróbáltam kezelni a helyzetet, de végül ő inkább bebújt mellém, hogy megelőzzön, a kanyar bevétele helyett. Mindenesetre elégedett voltam a teljesítményemmel. Amikor mindenki ennyire nyomja, akkor nehéz hátulról rajtolva előre keveredni, ugye az utolsó körben sikerült csak átvennem a vezetést.”