back to top
2024. május 06. 14:28
KezdőlapMotoGPA Pramac csapatfőnöke tisztázta, hogy melyik gyártóval akarnak együttműködni a következő években

A Pramac csapatfőnöke tisztázta, hogy melyik gyártóval akarnak együttműködni a következő években

Gino Borsoi megerősítette, hogy nem terveznek gyártót váltani, a következő két évben is a Ducati ügyfelei szeretnének lenni. A Pramac csapatfőnöke elárulta, hogy nagyon közel vannak a szerződés véglegesítéséhez, amely a híresztelésekkel szemben nem egy, hanem kettő gyári Desmosedicit fog nekik biztosítani. Borsoi a MotoGP felvásárlásáról is elmondta a véleményét.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, sajtóértesülések szerint a Pramacon múlik, hogy az idei szezon után, a jelenlegi szerződése kifutását követően folytatja-e az együttműködést a Ducatival. Emiatt pedig felmerült annak a lehetősége, hogy az olasz alakulat egy másik gyártóhoz pártol át. Azonban Gino Borsoi, az istálló csapatfőnöke egyértelművé tette, hogy nem tervezik a bolognaiak kötelékének elhagyását.

Lecserélheti a Ducati motorjait a gyártó első számú szatellitcsapata?

„Mindig terjengenek bizonyos pletykák a paddockban, ez örökké így lesz, szóval a legjobb a szerződésekre hagyatkozni – idézi a GPOne.com Borsoit. – Van egy további két évre szóló opciónk a Ducatival, és mi kimondottan elégedettek vagyunk velük. Gyakorlatilag szinte már minden alá van írva, szóval így véget vethetünk azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint gyártót fogunk váltani. Véget kellene érnie a világnak ahhoz, hogy mi elgondolkozzunk a váltáson.”

Nemrég Mauro Grassilli, a Ducati sportigazgatója arról beszélt, hogy az ügyfeleiknek valószínűleg be kell majd érniük a korábbinál valamivel kevesebb támogatással. „A Pramac és többi szatellitcsapatunk menedzselése változni fog egy kicsit – nyilatkozta az Autosportnak Grassilli. – A világgazdasági helyzet arra kényszerít bennünket, hogy fokozottan figyeljünk a kiadásainkra, mind a gyári csapat, mind a Ducatitól a legtöbb támogatást kapó Pramac esetében.”

Ennek következtében pedig szárnyra kaptak olyan hírek, amelyek szerint a Pramac jövőre már nem kettő, hanem csak egy darab gyári specifikációjú motort fog kapni a gyártótól. Borsoi szerint azonban ennek sincs valódi alapja. „A következő két évre szóló opciónk a Ducatival két gyári motort biztosítana nekünk, szóval azt mondanám, hogy nincs semmilyen történet ezen a téren” – tisztázta az olasz expilóta.

Hétfőn jelentették be, hogy a Liberty Media felvásárolta a MotoGP-t irányító Dornát. Borsoi bízik abban, hogy ez jó irányba indítja majd el a sorozatot. „Jó munkát végeztek a Forma–1 esetében, és azt gondolom, hogy a MotoGP-nek is adhatnak egy lökést, remélhetőleg a jó irányba – mondta. – Az F1 és a MotoGP két különböző karakterisztikával rendelkező sport, szóval majd ki kell találniuk, hogy mire van szüksége a motorversenyzésnek, nem egyszerűen csak meg kell ismételniük, amit már korábban megcsináltak. Viszont el tudom képzelni, hogy rendelkeznek megfelelő tapasztalattal ahhoz, hogy jó irányba mozdítsák a dolgokat.”

A MotoGP új tulajdonosának igazgatója válaszolt a mindenkit foglalkoztató kérdésekre