back to top
2024. május 04. 00:02
KezdőlapMotoGPSzép eredményt ért el Martín és Aleix Espargaró párosa egy hegyikerékpár-versenyen (képek)

Szép eredményt ért el Martín és Aleix Espargaró párosa egy hegyikerékpár-versenyen (képek)

Jorge Martín és Aleix Espargaró egy háromnapos hegyikerékpár-versenyen vettek részt az előző hétvégén. A spanyol páros szép helyezéssel zárta a viadalt a korábbi és egykori profi biciklisek között.

Az előző hétvégén szünetelt a MotoGP, ám ez nem jelenti azt, hogy a mezőny tagjai tétlenül töltötték a húsvéti időszakot. Arról már beszámoltunk, hogy Valentino Rossi és a VR46 akadémistái egy olaszországi gokartpályán gyakoroltak minimotorokkal, majd néhányan a kilencszeres világbajnok Ranch-án folytatták a tréningezést, de más pilóták is két kerékre pattantak.

Húsvétkor sem pihent meg Rossi, Bagnaia és más VR46-os akadémisták társaságában motorozott (képek)

Csak éppen Jorge Martín és Aleix Espargaró esetében nem motorról, hanem bicikliről volt szó. A két spanyol versenyző ugyanis egy helyi hegyikerékpár-versenyen, a Vuelta Ibiza Scott by Shimano huszonharmadik kiírásán vett részt. A viadalon párosok mérkőztek meg egymással, és a kettőjük által elért összesített eredmény számított.

A péntektől vasárnapig tartó verseny egyébként új részvételi rekordot hozott, és a 203 kilométer hosszú, összesen 5200 méternyi szintkülönbséget tartalmazó útvonalat több egykori és jelenlegi profi versenyző is teljesítette. Köztük volt a 2022-ben visszavonult egykori országúti kerékpáros, a négyszeres Tour de France- és egyszeres Giro d’Italia-szakaszgyőztes Alejandro Valverde is, aki egyébként negyedik lett a legmagasabbnak számító Elite kategóriában.

Martín és Espargaró szintén köztük indultak el, a 41Team elnevezésű csapattal, amely utóbbi rajtszámára utal. A motoros páros 9:43:46 másodperccel összesítésben a tizennyolcadik helyet szerezte meg a 173 induló között, míg kategóriájukban a tizennegyedik legjobb időt érték el. Összehasonlításképpen a győztes duó 8:35:52 másodperc alatt teljesítette a távot.

Bár mindketten az országúti kerékpározást preferálják, Espargaró közel sem tapasztalatlan ebben a műfajban, hiszen többször indult már ilyen jellegű viadalokon. Köztük a világ egyik legkeményebb versenyének tartott Cape Epicen is, ahol 2019-ben a huszonnyolcadik pozíciót szerezte meg a korábbi profi, Ibon Zugasti oldalán.

Martín sokkal kevésbé rutinos ezen a téren, így sokszor hagyatkozott honfitársára. Elmondása szerint a „végsőkig kihajtotta” magát a három nap során, és némi pihenés után elégedetten távozott a népszerű üdülőhelyről. Innentől kezdve pedig a jövő héten esedékes Amerikai Nagydíjra koncentrál, amelyet a tabella élén állva fog megkezdeni.