back to top
2024. április 30. 15:26
KezdőlapMotoGPFőnöke után Martín is kijelentette, aligha marad a Pramacnál

Főnöke után Martín is kijelentette, aligha marad a Pramacnál

Jorge Martín leszögezte, jobban kötődik a Ducatihoz, mint a Pramachoz, és úgy véli, az idény végén mindenképpen távozik jelenlegi csapatától. A spanyol versenyző azt is elmondta, hogy mit vár a most következő hétvégétől.

Jorge Martín lehet az átigazolási piac egyik kulcsfigurája. A 26 éves pilóta tavaly óta rendkívül jó tempót produkál, különösen a 2023-as idény második felétől kezdve. Olyannyira, hogy az előző évben egészen az utolsó futamig harcban volt a világbajnoki címért, idén pedig két forduló után vezeti a MotoGP tabelláját.

Már a tavalyi és az idei évre is felmerült a neve a gyári Ducatinál, de 2023-ra Enea Bastianinit választották, 2024-re pedig akkor kapta volna meg az ülést, ha övé a végső győzelem. Jövőre viszont már mindenképpen szeretne lehetőséget kapni a piros motoron, ha pedig ez nem történik meg, akkor vélhetően más gyári alakulat után néz. Erről Gino Borsoi, a Pramac csapatmenedzsere után ő maga beszélt.

Martín ideje lejárt a Pramacnál, véli az istálló vezére

Jelenleg jobban kötődöm a Ducatihoz, mint a Pramachoz – nyilatkozta az Amerikai Nagydíj hétvégéje előtti sajtótájékoztatón. – Ez a teljes MotoGP-pályafutásom alatt így volt. Mindenki tudja, hogy számomra mi a prioritás. Várjunk, mert korán van még, de bízom benne, hogy egy gyári csapathoz kerülhetek. Még ha vált is a Pramac, úgy gondolom, nem maradok ott.”

Eldőlhetett a VR46 sorsa – Rossiék kiszoríthatják a Pramacot a Ducati kegyeiből?

Az utolsó mondatával Martín a nemrég felröppent pletykákra utal, miszerint mégsem annyira biztos, hogy a Pramac jövőre is a Ducati motorjait fogja használni. Sajtóértesülések szerint ugyanis a V46 nemet mondott a Yamahának, és elképzelhető, hogy jövőre már ők lesznek a bolognai gyártó első számú szatellitcsapata. Ebben az esetben pedig egyáltalán nem kizárt, hogy a hangvillásoknak végül a másik olasz alakulatot sikerül majd elcsábítaniuk, de ez Martín döntését aligha befolyásolja.

A Ducati végső határidőt szabhatott a Pramacnak, hogy meddig kell aláírniuk az új szerződést

Martín a közelebbi jövőről, vagyis a most következő hétvégéről is beszélt. A spanyol motoros utoljára még 2018-ban, a Moto3-ban diadalmaskodott Austinban, azóta még csak dobogóra sem állt, amin az sem szépít sokat, hogy 2020-ban nem rendezték meg a versenyt. Tavaly ugyan a sprintfutamon harmadik lett, de a futamon már az 1. körben bukott. Igaz, a körülmények akkor finoman szólva sem voltak ideálisak számára.

Nagyon örülök annak, ahogyan elkezdődött a szezon – utalt arra, hogy 18 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot Brad Binder előtt. – Nagyszerű munkát végzünk. Szerintem az a célunk, hogy jobbak legyünk, mint az előző években. Nem csak itt, ugyanakkor az előző szezonban igencsak szenvedtem ezen a pályán. A fő cél az, hogy minden évben jobbak legyünk. Meglátjuk. Nagy kihívás lesz, mert rengeteg erős riválisunk van ezen a hétvégén. Magabiztos vagyok, és jó munkát végzünk. Fizikailag jó állapotban érzem magam, ami itt nagyon fontos. Az előző idényben lázas voltam, és az antibiotikumok miatt elég sokat küszködtem. Remélem, hogy a legjobbak között leszek.”

Marc Márquez egyik legjobb pályáján állíthatja be a Ducati a Honda rekordját – hétvégi menetrend