back to top
2024. május 08. 08:57
KezdőlapMotoGPA Ducati végső határidőt szabhatott a Pramacnak, hogy meddig kell aláírniuk az...

A Ducati végső határidőt szabhatott a Pramacnak, hogy meddig kell aláírniuk az új szerződést

Értesülések szerint a Ducati június 2-át szabta meg határidőként a Pramacnak. Az olasz csapatnak eddig kell eldöntenie, hogy meghosszabbítja-e a bolognai gyártóval az idei szezon végén lejáró szerződését.

Nemcsak a pilótapiac bolydulhat fel a 2024-es MotoGP-szezon alatt, hanem az ügyfélcsapatoké is. Ugyanis ezek közül többnek lejár a szerződése a mostani idény végén, és mind a KTM, mint a Yamaha szívesen megszerezné valamelyiket. A nyilatkozatok alapján az biztosnak tűnik, hogy az LCR marad a Honda kötelékében, de többek között a VR46 jövője még nem látszik eldöntöttnek. Valentino Rossi alakulatának vezetői korábban azt mondták, hogy a Katari Nagydíj előtt szeretnének bejelentést tenni a témában, de ez végül elmaradt.

A hírek szerint az egyik legszorosabb és egyben legjobb együttműködés a Pramac és a Ducati között van. Látszólag még az sem törte meg a harmonikus kooperációjukat, hogy tavaly a pilótáik egymással harcoltak a bajnoki címért. Ezért is furcsa kissé, hogy még ők sem jelentették be a szintén az idei szezon végén lejáró szerződésük meghosszabbítását. Egyébként az olasz csapat – nem mindig a mostani neve alatt – 2004 óta folyamatosan a bolognai gyártó ügyfele.

Lecserélheti a Ducati motorjait a gyártó első számú szatellitcsapata?

Az olasz Motorsport értesülései szerint a Ducati nem akarja a végtelenségig húzni az új szerződés aláírását, így határidőt szabott a Pramacnak. Ez pedig nem más, mint június 2., a mugellói Olasz Nagydíj vasárnapja. Tehát eddig mindenképpen döntést kell hozniuk Gino Borsoiéknak, ha nem akarnak gyártót váltani, márpedig nagyon úgy fest, hogy nem terveznek ilyesmit csinálni.

Érdekes mellékvágánya az ügynek, hogy valószínűleg a megegyezés hiánya miatt nem jelentették be még Fermín Aldeguer jövő évi csapatát. Aldeguerrel kapcsolatban egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a Ducati leigazolta, és a gyártó vezetői a Pramacnál látnák őt szívesen a következő szezonban. Azt viszont még nem tették hivatalossá, hogy ezzel az istállóval fog bemutatkozni a MotoGP-ben. Feltételezhetően ezt technikai okok miatt addig nem is tehetnék meg, ameddig alá nem írják az alakulattal az új szerződést.

Kiderült, melyik csapat motorjára ültetné fel a jövőre debütáló Aldeguert a Ducati