back to top
2024. április 30. 17:09
KezdőlapNégykerékRossi eddigi legjobb eredményét érte el a nívós bajnokság szezonnyitóján

Rossi eddigi legjobb eredményét érte el a nívós bajnokság szezonnyitóján

Valentino Rossi eddigi legjobb eredményét érte el egységével a GT World Challenge Europe Endurance Cup vasárnapi idénynyitóján. A 46-os rajtszámú autó a negyedik helyen ért célba.

Vasárnap rendezték meg a GT World Challenge Europe Endurance Cup szezonnyitóját, a háromórás viadalnak a Circuit Paul Ricard versenypálya volt a helyszíne. A futamon elindult a Valentino Rossi nevével fémjelzett 46-os rajtszámú egység is.

A Doktornak a mostani a harmadik szezonja a sorozatban, és idén is – ahogy eddig mindig – a híres W Racing Team vagyis közismert nevén WRT által versenyeztetett autóval vesz részt a küzdelmekben. A 2024-es idényben ez egy BMW M4 GT3, amelynek a Skechers a főszponzora. Rossinak ebben az évben Maxime Martin és Raffaele Marciello a két váltótársa.

Bemutatták Rossi versenyautóját, amellyel vasárnap kezdi meg a szezont (képek)

Rossiék a hatodik rajtpozíciót szerezték meg az időmérőn. A futam során pedig nagyjából végig ezt a helyet tartották, fél órával a leintés előtt egészen pontosan hetedikek voltak. Ekkor Marciello ült az autóban, aki begyújtotta a rakétát, és harminc perc alatt egészen a negyedik pozícióig verekedte előre magát, ráadásul a végső előzést az utolsó körben hajtotta végre.

Ezzel pedig Rossi eddigi legjobb eredményét érték el ebben a sorozatban. Az előző két idényben még mások voltak a csapattársai, akikkel csak két darab ötödik helyet tudott szerezni (mindkettőt 2022-ben gyűjtötték be, tavaly egy hatodik pozíció volt a legjobbjuk).

A futamot Rossiék zárták a legelőkelőbb helyen a WRT autói közül. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a hozzájuk hasonlóan a Pro Cup kategóriában induló másik egység egy technikai hiba miatt nem tudott célba érni. A versenyt egyébként egy szintén BMW-t használó csapat, a Rowe Racing 998-as rajtszámúja nyerte meg.

A 46-os eredményét a futam után mind Andreas Roos, a BMW M Motorsport feje, mind Vincent Vosse, a WRT főnöke kiemelte. Rajtuk kívül a leintés után maga Rossi is értékelt. „Végül a negyedik helyen zártunk, és jó versenyt futottunk, főleg annak fényében, hogy az egyik edzést ki kellett hagynunk – idézi Rossit a WRT hivatalos honlapja. – Marciello remekül zárta a versenyt. Sajnálatos, hogy nem állhattunk fel a dobogóra. Mindig a közelében vagyunk, de még egy kicsit többre lenne hozzá szükségünk. A következő futam a Spái 24 órás lesz, amely a legfontosabb verseny a szezonban, és egyben a célunk. Keményen fogunk dolgozni azért, hogy odaérjünk a legjobb háromba.”

A futam teljes végeredményét ezen, közvetítését pedig ezen az oldalon lehet megtalálni.