back to top
2024. április 30. 16:54
KezdőlapMotoGPAz eltérő stratégián lévő Bagnaiát nem aggasztja Martínék fölénye, szerinte a mai...

Az eltérő stratégián lévő Bagnaiát nem aggasztja Martínék fölénye, szerinte a mai nap más lesz

Francesco Bagnaia elárulta, a hajrában nem akart túl sokat kockáztatni az Amerikai Nagydíj edzésén, amelyet kifejezetten elégedetten zárt. A címvédő elismerte, hogy Jorge Martín és Maverick Viñales elképesztő kört futottak, de úgy véli, a szombati napon más lesz a helyzet.

Bár sokáig nem állt továbbjutó helyen, Francesco Bagnaia összességében magabiztosan jutott tovább a Q2-be az Amerikai Nagydíj edzésén. A gyári Ducati versenyzője a negyedik helyen végzett a helyi idő szerint délutáni tréningen, 411 ezreddel elmaradva az élen záró Jorge Martíntól, ezzel együtt elégedetten szállt le a motorról.

A 27 éves motoros sokáig az első tízben volt, ám a hajrá kezdetére kiszorult onnan. Ekkor úgy tűnt, hogy esetleg izgulnia kell, ám aztán az utolsó előtti próbálkozásával sikerült megfutnia a Q2-t érő kört. Bagnaia elárulta, nem akart túlságosan sok rizikót vállalni, hiszen érezte, hogy így is meglehet a továbbjutás, egy hiba viszont megakadályozhatta volna ebben.

Martín és Viñales agyonverték a mezőnyt, hét Ducati már most bejutott a Q2-be Austinban

Elégedett vagyok a gyorskörömmel, de nem volt semmi különös, semmi extra – nyilatkozta. – Az első pályára gurulásnál a lágy gumit használtam, és nem volt jó a köröm, ezért fontos volt, hogy a másodikat befejezzem. Volt némi tartalékom, jó volt, hogy nem kockáztattam túl sokat, hiszen abban a pillanatban nem álltam továbbjutásra.”

Bagnaia az első szabadedzést csupán a tizenegyedik helyen zárta, de tőle már megszokhattuk, hogy a hétvége kezdetén sokkal inkább a versenytempóra fókuszál, mintsem a lehető leggyorsabb körre. Most is másképpen építette fel a napot, mint a többség, és ezúttal kifejezetten elégedetten értékelte az austini forduló első napját.

Viñales megverte Martínt és Acostát az austini nyitányon, a japán motorok egy másodpercen kívül

Őszintén szólva jól érzem magam – fogalmazott. – Szerintem hosszú idő óta ez a legjobb péntekem, a tavalyi évet is beleértve, úgyhogy örülök. Remekül éreztem magam, és sikerült egy jó edzést teljesítenünk. Más stratégiát alkalmaztunk, mint a többiek, több kört mentünk a közepes hátsó gumikon. Ez bevált, én pedig boldog vagyok, de azt is láttuk, hogy a lágyban nagy a potenciál, így szombaton több kört teszünk majd meg a lágyon, hogy dönthessünk a versenygumiról.”

Az óriási pályacsúcsot futó Martínnak és Maverick Viñalesnek jelentős volt az előnye a mezőny többi tagjához képest, ami akár aggasztó is lehet Bagnaia számára. Az olasz pilóta azonban úgy véli, az időmérőre változni fog a helyzet. Az biztos, hogy Jorge nagyon jó köridőt rakott össze, ahogyan Maverick is, de majd meglátjuk – jelentette ki. – A szombat más lesz.”