back to top
2024. május 02. 01:28
KezdőlapHírekDovizioso és Petrucci is hírt adott magáról a súlyos motokrosszbaleset után (képek)

Dovizioso és Petrucci is hírt adott magáról a súlyos motokrosszbaleset után (képek)

Andrea Dovizioso pénteken, Danilo Petrucci szombaton jelentkezett a közösségi médiában, miután a héten mindketten súlyos motokrosszbalesetet szenvedtek. A képek és a bejegyzések alapján egyértelműen előbbi van jobb állapotban.

A héten két súlyos balesetről is be kellett számolnunk, amelyek egyaránt egykori MotoGP-versenyzőkkel történtek motokrosszedzés közben. A hét elején Andrea Dovizioso került kórházba, majd csütörtökön Danilo Petrucci is a műtőasztalon kötött ki. Bár mindketten csonttörést szenvedtek, szerencsére egyikük sem került életveszélybe.

Dovizioso hírt adott az állapotáról a motokrosszozás közben elszenvedett balesete után

Dovizioso esetében felmerült a fejsérülés gyanúja, de a CT-vizsgálat negatív eredményt hozott, így „csak” a kulcscsontja tört el, valamint a csuklója sérült meg. A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának 2004-es győztese pénteken egy képet tett közzé magáról, és röviden vázolta a helyzetet. A műtét elvégezve. Most itt az ideje a rehabilitációnak.”

Minden jel arra mutat, hogy Petrucci honfitársánál is rosszabbul járt, pedig a felépülés neki lenne sürgősebb, hiszen jövő héten rendezik a Superbike-vb asseni fordulóját. Bár hivatalos közlemény még mindig nincs az indulásáról, az általa közzétett bejegyzés alapján kisebbfajta csoda lenne, ha kevesebb mint egy hét múlva már motoron ülne.

Újabb súlyos motokrosszbaleset: Petruccinak több csontja is eltört, meg kellett műteni (kép)

A 33 esztendős pilótának a kulcscsontja mellett az állkapcsa is eltört, ami az olyan, teljesen átlagos tevékenységeket is megnehezíti számára, mint a táplálkozás vagy a beszéd. Ráadásul, mint kiderült, a kulcscsontját ismét meg fogják operálni. A Barni Spark motorosa szombaton kora délután tett közzé egy bejegyzést a közösségi médiában.

Először próbálok újra enni, fecskendővel – írta, majd azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy melyik fogás összeturmixolt változata látható az általa kiposztolt másik fotón. – A bal oldalon az tészta akar lenni brokkolival és pulykával. Nem beszélek jól, de egyre jobban vagyok, hamarosan újabb műtétet végeznek el a kulcscsontomon.”

Dovizioso és Petrucci egyébként két éven át csapattársak voltak a gyári Ducatinál a MotoGP-ben. 2019-ben és 2020-ban is az idősebbik olasz versenyző bizonyult eredményesebbnek, de csapattársa is tudott futamokat nyerni, ami előtte és utána sem sikerült neki a királykategóriában. Azóta Dovizioso felhagyott a pályaversenyzéssel, míg honfitársa tavaly óta a Superbike-vb mezőnyének a tagja.