back to top
2024. április 30. 16:58
KezdőlapMotoGPBagnaia elmagyarázta, hogy neki miért „alakult minden rosszul” az austini sprinten

Bagnaia elmagyarázta, hogy neki miért „alakult minden rosszul” az austini sprinten

Francesco Bagnaia elárulta, hogy a tapadáshiány miatt nem tudott jobb eredményt elérni az Amerikai Nagydíj sprintjén, mint a nyolcadik hely. A címvédő biztos abban, hogy az abroncsok kicserélése meg fogja oldani a problémáit.

Nem Francesco Bagnaia pályafutásának legjobb versenye volt az Amerikai Nagydíj sprintje. Már a rajtja sem volt tökéletes, megugrott alatta a motor, és ennek következtében a negyedikről a tizenegyedik helyig esett vissza. A címvédő ezután pedig csak pár pozíciót tudott visszaszerezni, és végül nyolcadikként szelte át a célvonalat. Így nem meglepő, hogy elégedetlen volt a leintés után.

Viñales újabb sprintet nyert, Acosta Marc Márquez megtámadása után bukta el a harmadik helyet

„Minden rosszul alakult – összegezte a sprintet Bagnaia. – Semmi sem jött elő a verseny alatt, amit előzetesen elképzeltem erre a napra. Leginkább az dühít fel, hogy szombat reggelig még minden tökéletesen ment. Az edzés végén 13 körös gumikkal futottam meg a legjobb időmet, a futam során viszont egy másodperccel lassabb voltam az új abroncsokon. Nem volt módom rá, hogy igazán nyomjam, ja és még ráadásul sok vibrációt is tapasztaltam, ami furcsa volt.”

„Abban a pillanatban, ahogy elindultam, az első kerék felugrott, a hátsó meg csúszni kezdett – emlékezett vissza. – Négy helyet veszítettem, aztán [Jack] Millernek volt valami problémája a 2-es kanyarban, és akkor még hárman elmentek mellettem. Onnantól kezdve pedig elég nehéz volt, mert nem tudtam azt csinálni, amit akartam volna, mivel nem volt elég tapadásom, és mindenfelé elveszítettem a hátsót. Nem tudtam jól kimenni a kanyarokból, elég jól kigyorsítani, és így még ha keményebbet is fékeztem, akkor is túl későn értem [utol az előttem haladót] egy támadáshoz.”

Bagnaia mindezek ellenére úgy gondolja, hogy ismeri a vasárnapi jó szereplésének titkát. „Szombaton annyira rosszul éreztem magam a verseny során, hogy biztos vagyok benne, ha nem nyúlunk semmihez, de kicseréljük a gumikat, akkor minden rendben lesz – jelentette ki az olasz pilóta. – Ami történt, annak nem lehet köze a beállításokhoz. Mindenesetre van időnk arra, hogy kielemezzük az adatokat, és beszéljünk a Michelinnel. Talán a pálya állapota vagy a hőmérséklete okozta, bár láttam Maverick [Viñales] tempóját, és az nagyszerű volt. Előzetesen azt gondoltam, hogy majd tudom vele tartani a lépést, szóval rá kell jönnünk, hogy mi történt.”