back to top
2024. május 03. 20:54
KezdőlapMotoGPA Ducati sportigazgatója maga ellenőrizte, hogy maradt-e tüske Marc Márquezben és Bagnaiában

A Ducati sportigazgatója maga ellenőrizte, hogy maradt-e tüske Marc Márquezben és Bagnaiában

Mauro Grassilli elárulta, nem sokkal a portimãói ütközésük után Marc Márqueznek és Francesco Bagnaiának is küldött egy-egy üzenetet, hogy lássa, teljes mértékben rendeződött-e a konfliktus. A Ducati sportigazgatója mindkettőjüktől megnyugtató választ kapott.

Már a második fordulóban megvolt az első ütközés az élmezőny két tagja között. A Portugál Nagydíj hajrájában Marc Márquez megelőzte Francesco Bagnaiát, de kicsit lecsúszott az ívről, ezért a címvédő visszabújt mellé. Ekkor azonban keresztezték egymás útját, és mindketten elestek, aminek következtében egyikük sem szerzett pontot.

A Ducati vezére is elmondta véleményét Bagnaia és Marc Márquez drámai ütközéséről

A sportfelügyelők versenybalesetnek minősítették az incidenst, vagyis egyiküket sem tartották szignifikánsan felelősebbnek a másiknál. A visszajátszások ezt többé-kevésbé igazolják, hiszen van olyan kameraállás, amelyből inkább Márquez hibájaként lehet látni az esetet, más szögből viszont Bagnaia tűnik a történtek elsődleges okozójának.

A két versenyző ugyan elfogadta a döntést, de kicsit mindketten mutogattak a másikra. A Ducatinak viszont semmi szüksége nincs arra, hogy már az idény elején komolyabb konfliktus alakuljon ki két versenyzője között, így igyekeztek megtenni a szükséges lépéseket a feszültség eszkalációjának elkerülése érdekében. Többek között a sportigazgató, Mauro Grassilli is intézkedett.

Végre a Ducati mérnökzsenije is megszólalt Bagnaia és Marc Márquez portimãói ütközéséről

Nagyon könnyű [volt] – nyilatkozta már az austini hétvégén. – Mindkettőjüknek küldtem egy üzenetet. Nem emlékszem, hétfőn vagy kedden. Csak annyit, hogy »sziasztok, srácok, minden rendben?«. Pecco és Marc is azt válaszolta nekem, hogy »igen, minden rendben, alig várom a COTA-t«. Szóval pozitív, nagyon pozitív [volt].”

Ami az Amerikai Nagydíj hétvégéjét illeti, összességében egyikük sem lehet elégedett, a végeredménnyel semmiképpen sem. Márqueznek ugyan a tempója jó volt, és a sprinten másodikként ért célba, a főversenyen viszont az élről bukott és esett ki. Bagnaia viszont egész hétvégén küszködött, és szombaton csak egy nyolcadik, míg vasárnap egy ötödik helyre volt képes.

Marc Márquez mindenképpen győzni akart, de ennek megint bukás lett a vége

Ennek következtében mindketten komoly hátrányba kerültek a listavezető Jorge Martínnal szemben a bajnoki tabellán, hiszen a címvédő hátránya 30, míg a nyolcszoros világbajnoké 44 pont. Legközelebb jövő héten, Jerezben lesz lehetőségük a javításra, ahol már mindketten többször nyertek. Márquezt 2014-ben, 2018-ban és 2019-ben, míg Bagnaiát tavaly és tavalyelőtt intették le elsőként a Spanyol Nagydíjon.