back to top
2024. május 03. 17:33
KezdőlapSuperbikeBautista a rossz kezdés után simán átment a mezőnyön, Razgatlıoğlunak csak egyetlen...

Bautista a rossz kezdés után simán átment a mezőnyön, Razgatlıoğlunak csak egyetlen pont jutott

Álvaro Bautista az első körös visszaesés ellenére simán nyerte a Superbike-vb asseni fordulójának Superpole versenyét Nicolò Bulega és Alex Lowes előtt. Toprak Razgatlıoğlu nem találta a tempót, és lényegében folyamatosan veszítette a pozíciókat.

A szombati változó körülmények után ezúttal száraz időjárási körülmények között rendezték a Superbike-világbajnokság asseni fordulójának Superpole versenyét. Ahogyan az első futamon, úgy most is Jonathan Rea indult az élről, mellőle pedig Nicolò Bulega és Toprak Razgatlıoğlu várták a piros lámpák kialvását. A címvédő Álvaro Bautista a hetedik, míg az első versenyt hatalmas mázlival megnyerő beugró újonc, Nicholas Spinelli a tizenegyedik pozícióból rajtolt.

A megtáltosodó Rea nyerte a nedves körülmények között megrendezett asseni Superpole-t

A rajtot Bulega kapta el a legjobban, és Rea-t Razgatlıoğlu is megelőzte, de aztán a brit pilóta visszaelőzte, és ezt nem sokkal később megismételték. Bautista javított néhány pozíciót, de aztán Alex Lowesszal csatázva visszaesett a kilencedik helyre, de Andrea Locatellit hamarosan maga mögé utasította. Sam Lowes szintén visszaesett néhány pozíciót, de még az 1. kör végén elment Michael Ruben Rinaldi mellett.

A következő kör elején Alex Lowes feljött a harmadik helyre Razgatlıoğlu megelőzésével, de a 27 esztendős motoros hamar vissza tudott jönni, miközben Bulega 1,2 másodpercre elhúzott Rea-től és a többiektől. Egy ideig aztán nem változott az élmezőny sorrendje, majd a 4. körben Lowes ismét elment Razgatlıoğlu mellett, aki aztán Remy Gardnerrel szemben is pozíciót bukott.

Razgatlıoğlu nem tudta tartani az előtte lévők tempóját, olyannyira, hogy a 6. körben Bautista is megelőzte, aki aztán Gardnert is maga mögé utasította, így feljött a negyedik pozícióba. A következő körben aztán Alex Lowes megtámadta Rea-t, de egykori csapattársa vissza tudott jönni elé, ám a párharcot kihasználva a címvédő gyors egymásutánban mindkettőjüket megelőzte.

Razgatlıoğlu közben továbbra sem éledt fel, és a 8. körben Sam Lowes is elment mellette, így már csak a hetedik pozícióban haladt. Ami az első helyért folytatott csatát illeti, Bautista sokkal gyorsabb volt Bulegánál, és két körrel a vége előtt utol is érte csapattársát. Sőt, a címvédő viszonylag hamar megelőzte csapattársát, így átvette a vezetést. A spanyol pilóta aztán el is húzott, és nem hagyott kérdést afelől, hogy ki nyeri a futamot.

Végül 2,686 másodperc volt a különbség az első kettő között, míg a hajrában Alex Lowes csatázott Gardnerrel a dobogóért, miután Rea mellett már korábban elmentek. Végül a Kawasaki motorosa lett a harmadik, Rea mögött pedig Locatelli, Sam Lowes, Michael van der Mark és Razgatlıoğlu lett a sorrend. Győzelmének köszönhetően Bautista átvette a vezetést az összetettben, Alex Lowes pedig egyenlített Razgatlıoğluval szemben a harmadik helyen.

A Superbike-vb asseni Superpole versenyének végeredménye