back to top
2024. május 06. 04:09
KezdőlapMotoGPAcostának a jerezi az egyik kedvenc pályája, amelyen szerinte „biztosan jól fog...

Acostának a jerezi az egyik kedvenc pályája, amelyen szerinte „biztosan jól fog működni” a KTM

Pedro Acosta nyilatkozott a Spanyol Nagydíjról. Az újonc szerint a KTM motorja biztosan jól fog működni a jerezi pályán, amely az egyik kedvence. Rajta kívül Nicolas Goyon, a GasGas csapatfőnöke is megszólalt.

Nagyszerű formában kezdte meg pályafutása első MotoGP-szezonját Pedro Acosta. Portimãóban megszerezte az első főfutamos dobogóját, Austinban pedig ismét felállhatott a pódiumra. Az előttünk álló hétvégén fog sor kerülni a Spanyol Nagydíjra, amelynek helyszínét, a jerezi versenypályát Acosta kifejezetten kedveli. Jorge Lorenzo szerint jó esély van rá, hogy a mazarróni cápa a győzelemért mehet majd a dél-spanyolországi aszfaltcsíkon. Ennek ellenére maga az érintett nem fogalmazott meg ilyen célokat a fordulót illetően.

Lorenzo elmondta, melyik futamot nyerheti meg Acosta, majd szembesítette őt a hibáival

„Nagyon jó időben jön az első hazai verseny. Sorozatban kétszer is dobogóra állhattam, és kimondottan várom, hogy Jerezben versenyezhessek – nyilatkozta Acosta. – Nincs rajtam nyomás, csak egyszerűen nagyon vágyok arra, hogy kimehessek a pályára a világ talán legjobb szurkolói előtt.”

„Most is ugyanaz lesz a célunk a hétvégén, mint mindegyiken, hogy a lehető leginkább élvezzük ezt az egészet, és folytassuk a megkezdett jó munkát – tette hozzá. – Az igaz, hogy a jerezi az egyik kedvenc pályám, ráadásul a tesztcsapatunk sokat ment rajta, szóval biztos vagyok benne, hogy a motor jól fog ott működni. A 2023-as eredményeket megnézve is az a kép rajzolódik ki, hogy az RC16 jól működik Jerezben, és ez eléggé motivál engem abban, hogy kimenjek, és már az első pénteki szabadedzéstől kezdve mindent beleadjak. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, ott találkozunk!”

Acosta arra utalt, hogy a tavalyi Spanyol Nagydíjon a KTM mindkét gyári pilótája, Brad Binder és Jack Miller a sprinten és a főfutamon is dobogóra állhatott, előbbi egy első és egy második, utóbbi két harmadik helyet szerzett. Ez a fényesen csillogó hétvége Nicolas Goyonnak, a GasGas csapatfőnökének is eszébe jutott.

„A Pierer Mobility [a KTM és a GasGas tulajdonosa – a szerk.] nagy elvárásokkal fog rendelkezni, hiszen tavaly láthattuk, hogy Brad és Jack milyen eredményt tudtak elérni a sprinten és a főfutamon is – mondta Goyon. – Emiatt pedig tudjuk, hogy az RC16 jól működik ezen a pályán. A GasGas oldaláról nézve, Pedro csodálatosan kezdte a szezont, két dobogót és első soros rajthelyet szerzett, szóval elég egyértelmű, hogy milyen magas szinten képes teljesíteni a királykategóriában is. Az utolsó Moto2-es idényében dobogóra állhatott Jerezben, szóval elég tiszta, hogy mennyire szereti ezt a pályát. Izgatottan várjuk, hogy mire lesz képes hazai földön.”

A remekül szereplő Acosta hamarosan Pedrosával versenyezhet, elárulta, milyen eredményre számít