back to top
2024. május 13. 00:26
KezdőlapMoto2Aldeguer megérkezett, hazai környezetben aratta az első idei győzelmét a Moto2-ben

Aldeguer megérkezett, hazai környezetben aratta az első idei győzelmét a Moto2-ben

Fermín Aldeguer nyerte a Moto2 jerezi futamát. Mellette Joe Roberts és Manuel González állhatott még fel a dobogóra.

A Moto3 versenye után a Moto2 viadalával folytatódott a Spanyol Nagydíj vasárnapi programja. A rajtnál az időmérőt nagy fölénnyel megnyerő Fermín Aldeguer mellett Albert Arenas és Jake Dixon alkotta az első sort.

Óriási fölény a Moto2-ben és a Moto3-ban is, Aldegueré, illetve Alonsóé a jerezi pole pozíció

 

Manuel González vette a legjobb rajtot, Aldeguer alatt megingott a motor, és így a Gresini pilótája átvette a vezetést. Azonban még az első szektorban a SpeedUp versenyzője vissza tudta előzni.

Az 1. kör végén viszont már megint González vezetett, mögötte pedig az Aldeguer, Sergio García, Jake Dixon, Arenas sorrend alakult ki. Eközben két csúnya bukást is láthattak a nézők, előbb Senna Agius ütközött össze a vetélytársaival, majd Bo Bendsneyder esett el a 13-kanyarban. Nem sokkal később ugyanebben a kanyarban Xavier Artigas is a földre került.

Az utolsó kanyar rövidesen további áldozatot szedett: Dennis Foggia is itt esett el a 3. kör végén. Darryn Binder és Barry Baltus sem tudta végig két keréken maradva befejezni a futamot. A vezető helyért González és Aldeguer parázs csatát vívott egymással, a 4. és az 5. körben oda-vissza előzgették egymást. Őket kissé lemaradva García követte, akihez képet Robertsnek és Arenasnak már tetemesebb hátránya volt.

Aldeguer végül le tudta tisztázni Gonzálezt, majd kissé el is távolodott tőle. A 9. körben Dixon bukott, az angol pilótát is a 13-as kanyar tréfálta meg.

A 12. körre Roberts utolérte Garcíát, akivel csatázni is kezdtek a harmadik helyért. A bajnoki éllovas az első támadást még visszaverte, de aztán az amerikai pilóta elment mellette, majd elkezdett közeledni Gonzálezre.

Ezalatt Diogo Moreira esett, megint a 13-as kanyar volt a bukás helyszíne. A 15. körben Álex Escrig egy kisebb highside-ot szenvedett el szintén a célegyenes-ráfordítóban, a motorja pedig önállósította magát. Egy körrel később Marcos Ramírez is földre került ebben a kanyarban.

A 18. körben Aldeguer már jelentős, közel két másodperces előnnyel rendelkezett Gonzálezzel szemben, akire Roberts ekkora már teljesen felzárkózott, majd meg is tudta előzni, és átvette a második helyet. Alonso López pedig esett, megint a 13-as kanyar volt a ludas.

Aldeguer végül nem hibázott, és idén először futamot nyert. Mögötte Roberts – az ő teljesítményét ki kell emelni, hiszen a tizenegyedik helyről rajtolva lett második, és ezzel átvette a vezetést a tabellán –, González sorrendben jöttek be az üldözők, majd García és Arenas szelte át a célvonalat. Az utolsó körben még Jaume Masià is elesett, de ő a többséggel ellentétben nem a 13-as, hanem a 9-es kanyarban.

A Moto2 jerezi futamának végeredménye