back to top
2024. május 13. 21:43
KezdőlapMotoGPHatalmasat esett Acosta a vasárnap reggeli bemelegítésen

Hatalmasat esett Acosta a vasárnap reggeli bemelegítésen

Pedro Acosta elég nagyot bukott a jerezi bemelegítésen, amelyre szokás szerint vasárnap reggel került sor. A GasGas pilótája szerencsére lényegében sértetlenül megúszta az esést

A Spanyol Nagydíj sprintfutamán kisebb túlzással élve több bukást láthattak a nézők, mint amennyit előtte összesen az idei szezonban. Ezekért az esésekért a többség a nehezen észrevehető vizes foltokat okolta. A kivételt Francesco Bagnaia jelentette, aki nem egy ilyen, hanem (szerinte) Brad Binder miatt került a földre.

Láthatatlan jelenség okozta Marc Márquez és a többiek vesztét – le kellett volna állítani a futamot?

Pedro Acosta szombaton még kimaradt a bukásokból, és ennek köszönhetően második helyen végzett a sprinten. Vasárnap reggel azonban ő is látogatást tett a kavicságyban. A GasGas pilótája a helyi – és egyben a magyar – idő szerint 9:40-kor elindult tíz perces bemelegítés leintése előtt valamivel vesztette el az uralmát az akkor körülbelül 200 km/h-val haladó motorja felett a 7-es kanyar bejáratánál.

Acosta és a KTM is elrepült egészen az „air fence” nevű felfújható energiaelnyelő alkalmatosságig. Szerencsére ezután a saját lábán távozott az eset helyszínéről, és a csapata kommunikációja szerint nem szenvedett el semmilyen komolyabb sérülést. Könnyen lehetséges, hogy a mazarróni cápa is egy vizes foltnak esett áldozatául.

Nem sokkal Acosta után Fabio Di Giannantonio is bukott, a VR46 versenyzőjét a 8-as kanyar tréfálta meg. Ezután piros zászlóval megszakították a bemelegítést, és mivel már csak 53 másodperc maradt az órán, ezért nem is indították újra. A rövid körözés során Álex Márquez neve mellé került a legjobb idő, a Gresini motorosa 1:37.943 másodperc alatt ért körbe a jerezi aszfaltcsíkon. Ennek azonban nem volt különösebb jelentősége, és mellesleg ezzel Márquez eléggé elmaradt az új pályacsúcstól (1:36.025), amelyet Bagnaia állított fel a pénteki edzésen.