back to top
2024. május 13. 13:16
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ha Marc Márquezzel harcolsz, akkor tudod, hogy agresszívnak kell lenned

Bagnaia: Ha Marc Márquezzel harcolsz, akkor tudod, hogy agresszívnak kell lenned

A Spanyol Nagydíj főfutamának három legjobbja, az egymással nagyot csatázó Francesco Bagnaia és Marc Márquez, illetve az idei első dobogóját szerző Marco Bezzecchi értékelt a verseny leintése után.

Emlékezetes versenyt hozott a Spanyol Nagydíj főfutama. Jorge Martín az első helyről bukott, Francesco Bagnaia és Marc Márquez pedig hatalmasat csatázott a vezető pozícióért. A leintés után a dobogósok, kedve a győztessel, elmesélték, hogy ők miként látták az eseményeket.

Martín az élről bukott, Bagnaia pedig Marc Márquezt legyőzve nyerte meg a jerezi főfutamot

„Az egyik legfontosabb dolog az első kör volt – jelentette ki Bagnaia. – Fontos volt a 6-os kanyar külső ívén bemutatott előzésem. Aztán próbáltam nyomni, és követni az élen álló két srácot [Martínt és Márquezt – a szerk.]. Aztán Jorge elkövette azt a hibát, túl keményen fékezett a 6-os kanyar előtt. Én viszont nagyon élveztem a csatát Marc-kal. Ő nagyon erős volt, ha vele harcolsz, akkor tudod, hogy agresszívnak kell lenned. De végül is nagyon jó volt, eléggé élveztem. Egészen csodálatos látni ezt a tömeget a pálya mellett, és csak annyit akarok mondani, hogy köszönöm mindannyiuknak. Mást nem is tudok hozzátenni, köszönöm mindenkinek.”

A nyolcszoros világbajnok a pole pozícióból indulva a második helyen végzett. „Ez egy nagyon fontos verseny volt – nyilatkozta Márquez. – Az elején kicsit merev voltam, mivel ahogy tudjátok, szombaton buktam. Szóval a rajt után feszültebben mentem a teli tankkal, és veszítettem pár helyet, de megvolt a sebességem ahhoz, hogy visszajöjjek. Ahhoz is megvolt a tempóm, hogy Bagnaiával harcoljak, és hát igen, ez egy szoros küzdelem volt, mint a régi időkben [majd megmutatta a címvédő gumija által a vállán hagyott nyomot – a szerk.]. Ez jó, igazi versenyzés volt.”

„Megpróbáltam becsukni az ajtót [miután megelőztem], de ő volt a belső íven, [és összeértünk,] ami megtörténhet versenyzés közben. Az utolsó körben pedig nagyon jól ment, azt hiszem, hogy talán megfutotta a verseny leggyorsabb körét is. Próbáltam követni, viszont neki még volt egy kis tartalékja. Ilyen dolgok megtörténnek, egyszerűen a végéig küzdöttünk. De nagyon boldog vagyok az első [idei] dobogóm miatt.”

Bezzecchi az előző idényben a mezőny egyik legjobbja volt, viszont idén eddig nem találta az összhangot a 2023-as Ducatival, így láthatóan kimondottan sokat jelentett neki ez a dobogós hely. „Nagyon boldog vagyok – kezdte VR46 pilótája. – Az idei szezon eleje és előző legvége elég kemény volt nekem. Szóval az nagyon király, hogy itt, Jerezben, ahol tavaly sokat küszködtem, tudtam visszatérni az élmezőnybe. Nagyon örülök ennek, illetve nagyon hálás vagyok a csapatomnak, mivel ők mindig hittek bennem, és mindig támogattak. Köszönöm mindenkinek a támogatást.”

Bezzecchi szerint a mostani Ducatija „pont az ellentéte” az előzőnek