back to top
2024. május 05. 10:39
KezdőlapMotoGPBezzecchi szerint a mostani Ducatija „pont az ellentéte” az előzőnek

Bezzecchi szerint a mostani Ducatija „pont az ellentéte” az előzőnek

Marco Bezzecchi részletesen elmondta, hogy milyen problémákkal küzd az idei motorján ülve.

Egyelőre nem Marco Bezzecchiről szól a mostani MotoGP-szezon. A tavalyi idényben három futamgyőzelemig jutó, a tabellán a harmadik helyet megszerző motoros láthatóan küszködik a jelenlegi motorjával, a tavalyi Ducatival. Idén az eddigi legjobbja a Portugál Nagydíj főfutamán elért hatodik helye. Nemrég részletesen elmagyarázta, hogy milyen problémákkal küzd a Desmosedici GP23-on ülve.

„Továbbra is próbálok változtatni [a vezetési stílusomon], mivel még mindig nem megy automatikusan, hogy így vezessem a motort  – nyilatkozta Bezzecchi. – Az utóbbi évben elég erős voltam abban, hogy nagy fékezéssel vigyem be a gépet a kanyarokba. Jól ment nekem a motor megállítása, még nagyobb dőlésszögnél is. Az idei gép viszont pont az ellentéte a tavalyinak ezen a téren. Most az egyenesben kell megállni, majd a kanyarba történő bemenetel közben elengedni a féket, hogy a motor minél jobban forduljon. Ha tovább tartod a féket, a motor nem fordul olyan jól, mint az előző.”

Főnökét is lenyűgözte a kezdeti problémáit sikeresen leküzdő Bezzecchi

„Ez nekem még nem megy simán. Én ösztönösen tovább tartanám a féket – árulta el. – Viszont azzal, hogy pár változtatást eszközöltünk a motoron, és az én vezetési stílusomra próbálunk koncentrálni, sikerült némi előrelépést elérnünk. De még mindig sok munkát kell elvégeznünk ahhoz, hogy felzárkózzunk az élmenőkre.”

Van egy másik terület is, amely nehézséget okoz az VR46 pilótájának: a rajt. „Portimãóban már valamivel jobban indultam el [mint Katarban], viszont így is több helyet buktam az első két kanyarban, de már nem volt olyan rossz – mondta Bezzecchi. – A Ducati kuplungjának használata nagyon nehéz nekem, már az első MotoGP-ben töltött évemtől fogva. Sohasem voltam igazán jó a rajtoknál, a Moto2-ben sem, azonban mióta a MotoGP-ben vagyok, kimondottan sokat küszködök ezzel. Az itteni éveim alatt sosem volt olyan, hogy sorozatban három-négy alkalommal is jól rajtoltam volna, nagyon nehéz konzisztensnek lenni ezen a téren, a kuplung mindig más érzéseket kelt.”

„Tavaly legalább általában elfogadhatóan mentek a rajtok, még ha nem is tökéletesen, de az idei évre megint visszaestem. Nem beszélve arról, hogy az előzések sem mennek olyan jól, mint amihez hozzászoktam. Ugyanakkor egyértelmű, hogy az előző néhány hétben sikerült fejlődnünk. Már jobban érzem magam a motoron, még találnom kell valamit, de már jövünk!”