2024. április 30. 11:56
KezdőlapSuperbikeBautista: Úgy volt, hogy Bulega lesz a következő Valentino Rossi

Bautista: Úgy volt, hogy Bulega lesz a következő Valentino Rossi

Álvaro Bautista elismerően nyilatkozott új csapattársa, Nicolò Bulega nagyszerű idei teljesítményéről.

Egyértelműen Nicolò Bulega jelenti a Superbike-világbajnokság idei szezonjának egyik szenzációját. Az olasz motoros a Supersport-vb címvédőjeként érkezett meg a sorozatba, amelyben a Ducati gyári alakulatának pilótája és egyben Álvaro Bautista új csapattársa lett. Eddig pedig tökéletesen megállta a helyét, és talán azt sem túlzás kijelenti, hogy kiemelkedő teljesítményt tett le az asztalra. Ugyanis azonnal az első versenyét megnyerte, majd folyamatosan szállította a jó eredményeket, így jelenleg ő vezeti a bajnokságot.

A tabella második helyét Bautista foglalja el. Az előző két idény bajnokával kapcsolatban mégis leginkább arról szólnak a hírek, hogy miért teljesített magához képest gyengén a szezon első részében. Az tagadhatatlan, hogy több dolog is hátráltatta, a malajziai MotoGP-futamon összeszedett sérülése, és a lényegében ellene meghozott szabály – amelynek következményeképp hét kilogrammnyi ballasztot kell magával cipelnie – sem jött jól neki. Viszont így is nehéz lenne azt állítani, hogy kimondottan le van maradva a vetélytársai mögött. Nemrég mégis arról faggatták, szerinte mi jelent az, hogy a Moto3-ban és a Moto2-ben is három-három teljes idényt lehúzó csapattársa ennyivel előtte jár.

Bautista: Ha nehezebb lennék, és nem nyertem volna, ma nem létezne ez az engem büntető szabály

„Ez azt jelenti, hogy amennyiben a bajnoki címért akarsz küzdeni, akkor jó motorodnak kell lennie, de elengedhetetlen a jó pilóta is – idézi a Motosan Bautistát. – Nicolò a Supersport-világbajnoki cím megszerzése után jött ide, szóval egy nagyon tehetséges pilótáról beszélünk. Ha pedig egy tehetséges versenyző alá adsz egy jó motort, akkor az első naptól kezdve gyors lesz.”

„Amikor megérkezett a Moto3-ba, és Valentino [Rossi] állt mögötte [Bulega akkor a VR46 pilótája volt – a szerk.], és ő volt a jövő nagy olasz ígérete, akkor úgy volt, hogy ő lesz a következő Valentino Rossi – emlékeztetett Bautista. – Aztán problémái adódtak, és az igazság az, hogy többet vártak tőle. Nem találta a kulcsot. De aztán amikor elment a Supersport-világbajnokságra, az első pillanattól fogva gyors volt a Ducatival.”

„Véleményem szerint Nicolò a bajnoki cím legnagyobb esélyese, nekem ez egyértelmű. A munkamorálja és a mentalitása olyan, mint az enyém” – jelentette ki a spanyol pilóta.

Razgatlıoğlu menedzsere szerint nem a Superbike-vb jelenlegi éllovasa a legnagyobb ellenfelük