back to top
2024. április 30. 18:53
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu menedzsere szerint nem a Superbike-vb jelenlegi éllovasa a legnagyobb ellenfelük

Razgatlıoğlu menedzsere szerint nem a Superbike-vb jelenlegi éllovasa a legnagyobb ellenfelük

Toprak Razgatlıoğlu menedzsere, Kenan Sofuoğlu úgy látja, hogy az idei szezon eddigi történései ellenére nem Nicolò Bulega, hanem Álvaro Bautista a legnagyobb ellenfele a tanítványának a bajnoki címért vívott csatában.

A Superbike-világbajnokság előző két idényében Álvaro Bautista bizonyult a legjobbnak. Az idei szezon elején azonban több dolog is hátráltatta a spanyol pilótát, a malajziai MotoGP-futamon összeszedett sérülése, és a lényegében ellene meghozott szabály – amelynek következményeképp hét kilogrammnyi ballasztot kell magával cipelnie – sem jött jól neki.

Bautista: Ha nehezebb lennék, és nem nyertem volna, ma nem létezne ez az engem büntető szabály

Mindezeken felül még egy új csapattársat is kapott, Nicolò Bulega személyében a Supersport-világbajnokság címvédője ülhetett fel a másik gyári Ducatira Michael Ruben Rinaldi helyett. Bulega pedig nem sokat várt arra, hogy megmutathassa a tehetségét, hiszen a debütáló futamát, az első ausztráliai versenyt máris meg tudta nyerni. Ráadásul utána is folyamatosan szállította a jobbnál jobb eredményeket, így jelenleg ő vezeti a bajnoki tabellát Bautista, Alex Lowes és Toprak Razgatlıoğlu előtt.

Azonban az ötszörös Supersport-világbajnok Kenan Sofuoğlu, akit napjainkban Razgatlıoğlu menedzsereként és mentoraként ismernek a paddockban, úgy véli, hogy az idei eredményei ellenére sem Bulegára, hanem Bautistára kell leginkább odafigyelnie a tanítványának. „Úgy gondolom, hogy a legfontosabb és legkeményebb vetélytársunk továbbra is Bautista – nyilatkoztaSofuoğlu. – Nagyon nehézzé tette nekünk a barcelonai vasárnapot, bár [a Superpole futamon] az utolsó kanyarban magunk mögé tudtuk utasítani. Ő egy nagyon kemény ellenfél.”

Razgatlıoğlu elárulta, hogy Rossi 2009-es előzése járt a fejében, amikor bevetődött Bautista mellé

Bár nem hiszi azt, hogy ő a legfontosabb ellenfelük, Sofuoğlu szerint Bulega feltűnése mégis hatással lehet Razgatlıoğlu szezonjára. Azonban nem negatív, hanem pozitív értelemben, ugyanis azt gondolja, hogy a fiatal olasz pilóta a jó teljesítményével nyomást helyez a csapattársára.

„Nincs valami egyszerű helyzetben Bautista, hiszen Bulega a Supersport-világbajnokság mezőnyéből érkezett, de mégis mindenhol azonnal új körrekordot állított fel – magyarázta Sofuoğlu. – Megértem Bautista helyzetét, ő az elsőszámú a bokszban, de az új srác, a csapattársa kényelmetlenné teszi a helyét. Viszont ez teljesen normális dolog a versenyzés világában. Ha őszinte akarok lenni, ez egy nekünk kedvező szituáció.”