2024. április 27. 22:32
KezdőlapMotoGPBautista még mindig fájdalmakkal küszködik, nem tud a határon motorozni

Bautista még mindig fájdalmakkal küszködik, nem tud a határon motorozni

Álvaro Bautista kijelentette, hogy bár a portimãói teszten jobban érezte magát, mint Jerezben, még mindig nincs tökéletes állapotban. A Superbike-világbajnokság címvédője mindent megtesz azért, hogy az ausztráliai szezonnyitóra a lehető legjobb formába kerüljön.

Álvaro Bautista még a Superbike-vb tavalyi jerezi tesztjén szenvedett sérülést. Ennek következtében nem tudott jól teljesíteni Sepangban, amikor szabadkártyával lehetőséget kapott a MotoGP-ben, ám elképzelhető, hogy nem ez a legfájóbb következmény a számára. A spanyol motoros ugyanis még mindig nem épült fel teljesen.

A mezőny hétfőn és kedden Portimãóban tesztelt, ahol a második napon Bautista összesen 90 kört tett meg. A legjobb időeredménye azonban csak a tizenötödik helyre volt elég, miközben újdonsült csapattársa, Nicolò Bulega másodikként zárt. Ugyan később kiderült, hogy más programot teljesítettek, de a 39 éves pilóta így sem lehet elégedett.

Csak Razgatlıoğlu tudta megelőzni a Ducati legyőzhetetlennek tűnő újoncát a portimãói teszten

„Alapvetően azt tudom mondani, hogy jobb volt, mint Jerezben, de nem eléggé – nyilatkozta a Superbike-vb hivatalos honlapjának. – Az első napon éreztem, hogy sokat javultam Jerezhez képest a fizikai állapotomat illetően, de kedden kicsit rosszabbul éreztem magam, mint hétfőn. Ez a pálya talán sokkal megterhelőbb. Nem túl fájdalmas, de mindig ott van, és nem könnyű. Emellett a motoron is dolgoztunk, és szerintem nem a legjobb beállítást választottuk. Talán nem vagyok százszázalékos [állapotban], és nem tudok elmenni a határig.”

Ami a beállításokat illeti, Bautista hozzátette, hogy a nap végén arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg valamit nem vettek figyelembe. Hozzátette, most van idő átgondolniuk a teendőket, hiszen a legközelebbi tesztet február 19-én és 20-án rendezik Phillip Islanden. Addigra igyekeznek ezen a téren is javulni.

Muszáj lesz, hiszen ez lesz az idény előtti utolsó tesztelés, mivel az azt követő hétvégén már megrendezik az idény első fordulóját Ausztráliában. Bautista pedig egyéni szinten is mindent megtesz annak érdekében, hogy állapota ekkorra már minél közelebb legyen a tökéleteshez, és ismét azt a szintet hozza, amelyet az elmúlt két évben mutatott.

Razgatlıoğlu nem hisz Bautistának, szerinte nem a sérülése miatt teljesített rosszabbul

„Otthon igyekszem a lehető legkeményebben dolgozni, úgy gondolom, ez az egyetlen módja [a javulásnak] – fogalmazott. – Nem számít az önbizalom. Csak úgy érkezhetünk meg jobb formában a [szezonnyitóra], ha keményen dolgozunk. Meglátjuk. Napról napra kell haladnom, aztán amikor megérkezünk Ausztráliába, látni fogom, milyen a fizikai állapotom, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból.”