back to top
2024. május 18. 13:19
KezdőlapMoto2A teszt legvégén bukott, meg kellett műteni a VR46 Akadémia versenyzőjét

A teszt legvégén bukott, meg kellett műteni a VR46 Akadémia versenyzőjét

Celestino Vietti sikeres műtéten esett át, miután a keddi Moto2-es teszten eltört a kulcscsontja. Azt azonban még nem lehet megmondani, hogy ott lehet-e a jövő héten esedékes Le Mans-i fordulón.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a királykategóriáé után egy nappal, kedden rendezték a Moto2-esek és a Moto3-asok tesztjét. A középső géposztályban mindenképpen Ogura Aj produkálta a leglátványosabb bukást, legalábbis ami a végeredményt illeti, hiszen a japán versenyző motorja szó szerint kettétört, de nem ő járt a legrosszabbul.

Vele ellentétben ugyanis Celestino Vietti nem úszta meg sérülés nélkül az esést, amely peches módon a teszt legvégén következett be. A VR46 Akadémiáját erősítő pilótát előbb az orvosi központba, majd a jerezi kórházba vitték, ahol megállapították, hogy eltört a bal kulcscsontja. Később hazaszállították a sassuolói klinikára, ahol megműtötték.

Csapata, a KTM Ajo közleménye szerint az operáció sikeresen és komplikációmentesen lezajlott Dr. Giuseppe Porcellini professzor vezetésével. Arról viszont nem adtak tájékoztatást, hogy meddig tarthat a felépülés, és Vietti ott lehet-e jövő héten esedékes Le Mans-i fordulóban, mindenesetre könnyen lehet, hogy ki kell hagynia a Francia Nagydíjat.

Brutális baleset, kettétört a Moto2-es motor (videó)

Persze voltak már csodák, elég csak Jorge Lorenzo 2013-as asseni szereplésére gondolni, aki azok után lett ötödik, hogy a hétvége elején eltörte a kulcscsontját. Azonban nem kell ennyire messzire menni az időben, hiszen Marco Bezzecchi tavaly úgy is részt tudott venni az Indonéz Nagydíjon, hogy az előző héten hasonló sérülést szenvedett motokrosszozás közben.

Vietti számára azért is lehet igazán fájdalmas ez a sérülés, mert az első négy versenyt lehozta bukás nélkül. Igaz, nem ért el kiemelkedő eredményeket, hiszen az eddigi legjobb futameredménye Portugál Nagydíjon elért hetedik hely volt. Összesen 29 pontot gyűjtött, amivel a bajnokság kilencedik helyét foglalja el, ez pedig csak minimális előrelépés tavalyhoz képest.

Mivel csapattársa, a szintén újonnan szerződtetett Deniz Öncü ennél is sokkal gyengébb teljesítményt nyújtva eddig csupán 3 egységet gyűjtött, úgy tűnik, hogy megszakad a KTM Ajo sorozata. Az elmúlt három évben ugyanis a finn istálló adta a Moto2-es világbajnokot Remy Gardner, Augusto Fernández, majd Pedro Acosta személyében, és emellett a csapatok között is ők végeztek az élen, most viszont csak a hatodik pozíciót foglalják el.