back to top
2024. május 20. 21:38
KezdőlapMotoGPA „munka felét” elvégezte a továbbjutó Quartararo, aki megörvendeztette fiatal rajongóját (videó)

A „munka felét” elvégezte a továbbjutó Quartararo, aki megörvendeztette fiatal rajongóját (videó)

Massimo Meregalli, a Yamaha csapatfőnöke elárulta, hatalmas megkönnyebbülést jelentett számukra, hogy Fabio Quartararo már a Francia Nagydíj edzésén bejutott a Q2-be. A helyi közönségkedvenc korábban óriási örömet szerzett egy kilencéves rajongójának.

A Francia Nagydíj hétvégéjének eddigi talán legnagyobb pozitív meglepetése, hogy Fabio Quartararo már az edzésen bejutott a Q2-be. A francia pilótának idén mindössze másodszor jött össze ez a bravúr, legyen szó akár a pénteki napról, akár a Q1-ről, hiszen Portugáliában a kilencedik pozícióba kvalifikálta magát.

Martín körrekorddal lett ismét első, Marc Márquez az esése után nem jutott a Q2-be, Quartararo igen

Kétségtelen, hogy a helyi kedvencnek volt némi szerencséje, hiszen a hajrában Enea Bastianini és Brad Binder is bukott, amivel a mögöttük lévőket is hátráltatták, ráadásul előbbit eleve csak 1 századdal győzte le a tizedik helyen. Marc Márquez különösen nagy veszélyt jelentett a francia pilótára, de előbb a gyári Ducati motorosának esése miatt nem javíthatott, majd miután épphogy felért egy utolsó gyorskörre, a második szektorban belehibázott.

„Elképesztő, amit a szurkolók csinálnak. Az biztos, hogy segítettek [Quartararónak] abban, hogy találjon valamit a pályán – célzott némi extra időre Massimo Meregalli, a Yamaha csapatfőnöke. – Nagyon megkönnyebbültem, mert minden nagydíjhétvégén az a célunk, hogy a Q2-ben legyünk. Itt mindig nagyon nehéz. Az utolsó körben, amikor láttam, hogy Marc az utolsó körét futja, izgultam. Szerencsére ott vagyunk a Q2-ben, a munka fele már megvan.”

Quartararo továbbjutása annak fényében igazán bravúros, hogy a délelőtti szabadedzésen a huszadik helyet szerezte meg, és csupán a két gyári Hondát tudta megelőzni. Délután viszont 9 század híján 2 másodpercet tudott javítani az idején, amivel megörvendeztette a helyszínre kilátogató honfitársait. Egyvalakinek viszont már korábban hatalmas boldogságot szerzett.

Martín kezdett az élen Le Mans-ban, Acosta óriásit mentett az első szabadedzés hajrájában

Egy fiatal rajongója ugyanis lehetőséget kapott arra, hogy a paddockban meglátogassa kedvencét. A Solène nevű kilencéves lány hat órát utazott az ország déli részén található Toulouse-ból édesapjával és nagybátyjával a különleges alkalomért. Előbbi elárulta, hogyan sikerült megszerveznie az életre szóló élményt.

„Készítettem egy videót, amelyen elmondja, hogy rajong a MotoGP-ért, és szeretne találkozni Fabióval – jelentette ki a Fabien nevű férfi. – Ezt több embernek is elküldtem a közösségi oldalakon, Claude Michy, a nagydíj promótere pedig felhívott, hogy szervez egy találkozót. Erre nem számítottam, alig hittem el. Ő tényleg óriási rajongó. Az idény elején táblákat készít a versenyzők és a motorok jellemzőivel. Én csak nézni szoktam a futamokat, de ő 2021 óta igazán szenvedélyesen rajong a MotoGP-ért és különösen Fabióért.” Ennek hallatán lánya is megszólalt. „Mert ő francia és világbajnok” – mondta, amivel nem is lehet vitatkozni.