back to top
2024. július 27. 01:48
KezdőlapMotoGPQuartararo: Jobb érzés a hatodik helyről bukni, mint a tizenkettedikről

Quartararo: Jobb érzés a hatodik helyről bukni, mint a tizenkettedikről

Fabio Quartararónak a kavicságyban ért véget a Le Mans-i főfutam. A Yamaha versenyzője ennek ellenére a pozitívumokat emelte ki a viadal után adott nyilatkozatában.

A MotoGP állandó mezőnyének jelenleg két francia nemzetiségű tagja van, így Johann Zarco mellett Fabio Quartararo is otthon érezhette magát a mostani versenyhétvégén Le Mans-ban. Ráadásul a Yamaha egy különleges festéssel készült a Francia Nagydíjra, hogy ezzel a hazai szurkolóival együtt is megünnepeljék Quartararo szerződésének meghosszabbítását.

A forduló érdemi része kimondottan jól indult Quartararónak, hiszen a pénteki edzésen elért tizedik helyével azonnal a szombati időmérő második szakaszában találta magát. A Q2-ben pedig nyolcadik lett, és ezzel az idei legelőkelőbb rajthelyét szerezte meg. A sprinten is egészen bíztató volt a tempója, bár végül tizedikként befutva pont lemaradt a pontszerzésről.

A főfutamot azonban drámai módon a kavicságyban fejezte be, a 17. körben a 9-es kanyarban esett el. Ez azért is érinthette különösen rosszul, mert a hatodik helyről bukott. Amennyiben ugyanis ebben a pozícióban be tudta volna fejezni a versenyt, akkor az idei legjobb vasárnapi eredményét érte volna el.

Martín nyerte a körömrágós Le Mans-i futamot, Marc Márquez az utolsó körben előzte meg Bagnaiát

„Igen, tényleg a határon voltam, de jobb érzés a hatodik helyről bukni, mint a tizenkettedikről – válaszolta Quartararo a TNT Sports újságírójának nyitókérdésére. – Szóval a mai egy jó nap volt. Elég gyorsak voltunk, és remélhetőleg ezt a következő versenyeken tovább tudjuk folytatni, fenn tudjuk tartani ezt a sebességet.”

„Vasárnap reggel hatalmas változtatásokat hajtottunk végre a motoron, és az eredmény elég pozitív volt, a verseny során pedig ezzel a motorral mentem, és úgy gondolom, hogy elég jól muzsikált – tette hozzá. – Sajnos végül buktunk, de idén ez volt az első alkalom, hogy ilyen közelről láttuk az élmenőket. Szóval remélhetőleg még több ilyen futamunk lesz majd, mint amilyen ez volt.”

A következő versenyhétvégének Barcelona fog otthont adni, amely viszonylag közel van Nizzához, Quartararo szülővárosához – a montmelói pálya jóval közelebb van onnan, mint Le Mans –, így nem meglepő, hogy nagyon várja a Katalán Nagydíjat. „Remélhetőleg jó versenyt tudunk majd ott futni – tekintett előre El Diablo. – Természetesen nagyon sok francia szurkoló lesz ott kint, szóval az nekem olyan lesz, mint egy második hazai forduló.”

Így áll a MotoGP-tabella a Francia Nagydíj után