back to top
2024. július 27. 01:23
KezdőlapMotoGPAcosta úgy látja, a Le Mans-i főfutamon egyértelművé vált, hogy ki érdemli...

Acosta úgy látja, a Le Mans-i főfutamon egyértelművé vált, hogy ki érdemli meg a gyári Ducati ülését

Pedro Acosta számára bukással fejeződött be a Francia Nagydíj főfutama, így meg tudta nézni az óriási csatát hozó hajrát. Az újonc elmondta, hogy szerinte ki érdemli meg a gyári Ducati „másik” ülését.

Pályafutása ötödik MotoGP-fordulója is tartogatott valami újdonságot Pedro Acostának, hiszen a Francia Nagydíj főfutama volt az első királykategóriás viadala – legyen szó sprintről vagy főversenyről –, amelyen nem jutott el a célvonalig. A harmadik körben ugyanis Aleix Espargaróval és Fabio Di Giannantonióval összecsapva elesett a 8-as kanyarban.

Acosta szerint motorja készen állt a győzelemre, de néhányan „furcsa dolgokat csináltak a pályán”

Miután visszatért a bokszba, a verseny jelentős része még hátravolt, így egy képernyőn keresztül tudta végigkövetni a parázs ütközetet hozó végjátékot. Az utolsó körökben Jorge Martín, Marc Márquez és Francesco Bagnaia harcoltak a győzelemért. Végül a Pramac motorosa zárt az első helyen, aki így Le Mans-ban az időmérőt, a sprintet és a főfutamot is megnyerte. Külön érdekességet jelentett a csatával kapcsolatban, hogy két résztvevője, Martín és Márquez is főszereplője a ki lesz jövőre Bagnaia csapattársa című történetnek. A mazarróni cápa többek között ebből a szempontból is nézte a történéseket.

„Azt gondolom, hogy Martín és Pecco egy kicsit játszottak egymással, és ez volt az oka annak, hogy Marc felért rájuk – elemezte a futamot Acosta az AS-nak. – De szerintem, ha most nem vált egyértelművé, hogy ki érdemli meg azt az ülést a gyári Ducatinál, akkor azt hiszem, hogy soha nem lesz egyértelmű.”

Az újságíró rákérdezett, hogy pontosan kire is gondol, szerinte ki érdemli meg ezt a lehetőséget. „Martín, és még egyszer: Martín – tisztázta Acosta. – Az egyáltalán nem egy átlagos dolog, hogy öt forduló után negyven pont az előnye a második helyezett előtt a tabellán [a Pramac motorosának harmincnyolcpontos előnye van Bagnaiával és negyvenpontos Márquezzel szemben – a szerk.].

Arról is érdeklődött az újságíró, hogy mit gondol arról az előzésről, amelyet Márquez mutatott be Bagnaia rovására az utolsó előtti körben. „Az olyan volt, mint egy filmjelenet” – válaszolta Acosta.

Bagnaia szerint Martín és Marc Márquez „egyszerűen gyorsabbak voltak” nála a Le Mans-i főfutamon