back to top
2024. július 27. 06:08
KezdőlapMotoGPMartín: Őrületes volt legyőzni Bagnaiát és Marc Márquezt, kétségkívül én voltam a...

Martín: Őrületes volt legyőzni Bagnaiát és Marc Márquezt, kétségkívül én voltam a hétvége legjobbja

Jorge Martín a Francia Nagydíjon az időmérőt, a sprintet és a főfutamot is megnyerte. A spanyol motoros elmesélte, hogy mi játszódott le benne a Le Mans-i hétvége során.

Nagyszerűen alakult Jorge Martínnak a Francia Nagydíj. A spanyol pilóta Le Mans-ban előbb megszerezte a pole pozíciót – és közben új körrekordot állított fel –, majd megnyerte a sprintet és a főfutamot is. Ráadásul az utóbbi esetében Francesco Bagnaiát és Marc Márquezt utasította maga mögé egy emlékezetes ütközet keretében.

Bagnaia szerint Martín és Marc Márquez „egyszerűen gyorsabbak voltak” nála a Le Mans-i főfutamon

„Új körrekordot felállítani, illetve megnyerni a sprintet és a főfutamot is, az elég nehéz – kezdte Martín. – Szóval [a főfutam után] azt mondogattam magamban: »na ki a legjobb? Ki a legjobb?« Úgy éreztem, hogy most kétségkívül én voltam a hétvége legjobbja, és ennek nagyon örülök. Őrületes volt legyőzni Peccót és Marc-ot, ők hatalmas bajnokok, én pedig még nem nyertem egy [MotoGP-bajnoki] címet sem, szóval nagyszerű volt. A vasárnapi egy elég jó futam volt, és azt hiszem, hogy nagy önbizalmat ad, hogy két olyan bajnok előtt tudtam nyerni, mint amilyen Pecco és Marc.”

„Egyébként úgy gondolom, hogy ők ketten azok a riválisaim, akiket le kell győznöm a bajnoki cím megszerzéséhez – tette hozzá. – Ezt már az év eleje óta sejtem, és mostanra be is bizonyították. Azt hiszem, hogy jelenleg mi hárman képviseljük a legmagasabb szintet. Ez egy hosszú küzdelem lesz, nagyon nagy kihívást fog jelenteni, mivel ők óriási bajnokok, szóval az külön nehézséget jelent, hogy őket kell megverni. De most rajtam a sor, hogy a legjobbamat nyújtsam.”

Az elmúlt hetekben az volt az egyik slágertéma a MotoGP környékén, hogy ki lesz jövőre Bagnaia csapattársa a Ducati gyári alakulatánál. A jelöltek között a Le Mans-i csata résztvevőin kívül Enea Bastianini neve található meg. Pedro Acosta szerint a főfutam egyértelművé tette, hogy Martín érdemli meg az ülést, a Pramac motorosa viszont máshogy gondolja. „Azt hiszem, hogy akár nyerek itt vagy akár Barcelonában is, én ugyanaz a srác maradok – mondta a madridi pilóta. – Szóval nem hiszem, hogy ez fogja eldönteni náluk [a Ducati vezetőinél] ezt a kérdést.”

Hamarosan kiderülhet, hogy ki lesz Bagnaia jövő évi csapattársa a gyári Ducatinál