back to top
2024. június 23. 21:26
KezdőlapMotoGPRins szerint Quartararónak sem sikerült annyira jól a Le Mans-i főfutam, mint...

Rins szerint Quartararónak sem sikerült annyira jól a Le Mans-i főfutam, mint „ahogy azt bemutatták”

Álex Rins elmondta, hogy milyen megpróbáltatások nehezítették meg neki a Le Mans-i főfutamot. A spanyol versenyző szerint nagyrészt ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint csapattársa, Fabio Quartararo.

Annak ellenére, hogy a Francia Nagydíj vagyis a hazai fordulója főfutamát a kavicságyban fejezte be, Fabio Quartararo kimondottan pozitívan értékelt a vasárnapi verseny után. Ez nem is csoda, hiszen az idén eddig eléggé küszködő Yamahával a nyolcadik helyről a hatodikig tudta magát előreverekedni az eséséig.

Quartararo: Jobb érzés a hatodik helyről bukni, mint a tizenkettedikről

Csapattársának, Álex Rinsnek azonban már nem volt ilyen bíztató versenye. A spanyol pilóta a tizenhatodik helyről rajtolt, és onnan a bukások ellenére is csak egy pozíciót tudott előrébb lépni a leintésig. Viszont ő úgy látja, hogy a 2021-es MotoGP-bajnoknak sem sikerült annyira kiemelkedően ez a viadal.

„Fabio versenye sem volt olyan fantasztikus, mint ahogy azt bemutatták – nyilatkozta Rins. – Alapvetően mindketten ugyanazokkal a problémákkal küzdünk. Én látom az ő adatait, ő pedig az enyémeket. Meg tudom mondani, hogy hol vagyok én gyorsabb, és hol jobb Fabio.”

Amellett, hogy nagyrészt ugyanazok a problémák hátráltatják őket, a főfutamon Rinsnek megvoltak az egyéni kellemetlenségei is. „A rajtnál nem működött rendesen az [összeültető] eszközöm, és volt egy egykerekezésem is – magyarázta. – Ezután hosszú ideig Luca Marinit próbáltam megelőzni, de ez csak később sikerült, de addigra már volt egy kis rés előttem.”

„Ráadásul fékproblémáim is voltak, és emiatt néha nagyon megcsúsztam – tette hozzá. – Végül be kellett érnünk azzal, hogy információkat gyűjtünk annak érdekében, hogy megtaláljunk a receptet a motorunk gyorsabbá tételéhez.”

Ez utóbbit a Yamaha pilótái ezen a héten is folytathatják, hiszen az iwataiak kedden és szerdán a Hondával együtt tesztelnek Mugellóban. Rins erről a kétnapos gyakorlásról beszélve kihangsúlyozta, hogy „egy nagyon fontos” tesztről van szó. Quartararo ehhez hozzátette, hogy így „egy teljesen másfajta pályán” tudnak majd összehasonlításokat végezni. A hangvillások az elmondásuk szerint az új – a jerezi gyakorláson már a nagyközönség előtt is bemutatott – aerocsomagjukra és a szintén új lengőkarjukra is kiemelt figyelmet fognak fordítani.

Rins „semmilyen különbséget” sem vett észre a Yamaha régi és új erőforrása között a jerezi teszten