back to top
2024. június 23. 22:03
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Nem érdekel a márka vagy a szín, 2025-ben a lehető...

Marc Márquez: Nem érdekel a márka vagy a szín, 2025-ben a lehető legújabb motorral akarok versenyezni

Marc Márquez a versenyképességet tartja szem előtt, amikor a jövőjéről van szó. A nyolcszoros világbajnok leszögezte, hogy nem szabad újra olyan hibákat véteniük, amilyeneket a Francia Nagydíjon elkövettek.

Mostanában számos MotoGP-szurkoló azt találgatja, hogy ki lesz Francesco Bagnaia csapattársa a következő szezonban a Ducati gyári istállójánál. A megfogalmazást az teszi indokolttá, hogy címvédő helye már korábban biztosítottá vált, hiszen szerződést hosszabbított vele az olasz gyártó. A három legesélyesebb jelölt a még gazdátlan ülésre Enea Bastianini, Jorge Martín és Marc Márquez. Martín már többször egyértelműen kinyilvánította, hogy ő kifejezetten szeretne pirosba öltözni, Márquez azonban máshogy áll ehhez a kérdéshez.

Martín megértené, ha a Ducati Marc Márquezt vinné fel a gyári csapatához helyette

„Őszintén szólva engem nem érdekel a márka vagy a szín – jelentette ki Márquez. – Azt akarom, hogy 2025-ben a lehető legújabb motorral tudjak versenyezni. Ebben a mezőnyben ugyanis, ha a világbajnoki címért akarsz harcolni, akkor így [a legújabb motorral] sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy sikerrel jársz.”

Márquez már korábban elárulta, hogy mostanra elég jól sikerült alkalmazkodnia a Ducatihoz. Ezt a Francia Nagydíj után megerősítette, de azt is leszögezte, hogy még nem ért a végére ennek a folyamatnak. „Szerintem már egész jól [sikerült alkalmazkodnom], de még mindig nem elég jól a győzelemhez” – állapította meg. Erre rákötve megkérdezték tőle, hogy szerinte hol állhat majd fel először a dobogó tetejére a bolognaiakat képviselve.

„Kétlem, hogy Barcelonában [a következő fordulóban], mivel az az egyik legrosszabb pályám, de persze soha ne mondd, hogy soha – válaszolta a Katalóniában született motoros. – Bízom benne, hogy amennyiben továbbra is ilyen jól dolgozunk, akkor előbb-utóbb meglesz majd az az első győzelem, de ennek nem szabad megszállottsággá válnia. De ahhoz, hogy az itteni versenyzőkkel küzdeni tudj, minden szempontból tökéletesnek kell lenned. Ezzel a [Le Mans-i] időmérőre utalok, hiszen néha meg lehet menteni a hétvégét, amely ennyire rosszul indul, de ez nem fog minden fordulóban megtörténni. Szóval ezért nagyon fontos, hogy a jövőben elkerüljük az ilyen hibákat.”

Márquez arról beszélt, hogy csak a tizenharmadik helyről tudott nekivágni a Francia Nagydíjon a sprintnek és a főfutamnak. A pénteki edzésen nem sikerült egyből bejutnia az időmérő második szakaszába, amelyről végül egy hibája és a sárga zászló miatt teljesen lemaradt. Azonban a rossz rajtpozíciója nem bosszulta meg magát, mivel nagyszerű motorozással mindkét viadalon második lett, és ezzel felugrott a harmadik helyre a tabellán.

Marc Márquezt váratlanul érte a pénteki rossz szereplése, de a bukásaira előzetesen is számított