back to top
2024. június 23. 05:22
KezdőlapNégykerékRossi ismét hazai pályán nyert, két dobogót szerzett a misanói fordulóban

Rossi ismét hazai pályán nyert, két dobogót szerzett a misanói fordulóban

Valentino Rossiék megnyerték az első futamot a GT World Challenge Europe Sprint Cup misanói hétvégéjén. Az olasz pilóta és párja, Maxime Martin a második versenyen is dobogóra állhattak.

Szombaton rendezték a GT World Challenge Europe Sprint Cup második fordulóját Misanóban. Valentino Rossi ezúttal is a WRT csapatának színeiben egy BMW M4 GT3-ast vezetett, váltótársa pedig Maxime Martin volt. A belga versenyzőnek köszönhetően az első futamon a pole pozícióból rajtolhattak, és ezt sikerült is kihasználniuk.

A viadalt Martin kezdte, de ellentétben a WEC Spái 6 órás versenyével ezúttal Rossi is autóba tudott ülni. Olyannyira, hogy sikerült megőriznie a vezető pozíciót a WRT másik autóját vezető Charles Weerts ellen. Rossi így második győzelmét aratta ebben a sorozatban, hiszen egy évvel ezelőtt ugyancsak Misanóban tudott nyerni.

Rossiék balesetbe keveredtek, nem tudták befejezni a futamot a legendás pályán (videó)

Ráadásul a második futam sem sikerült rosszul számukra, hiszen a harmadik helyen zártak. 27 pontjukkal pedig feljöttek a tabella negyedik helyére azok után, hogy a Brands Hatch-i nyitóhétvégén egyetlen egységet sem gyűjtöttek. A bajnokságot Dries Vanthoor és Weerts párosa vezeti 49 ponttal, a harmadik helyezett Ben Green, valamint Konsta Lappalainen viszont csak fél egységgel van Rossiék előtt.

„Fantasztikus hétvége itt, Misanóban – nyilatkozta Rossi. – Nagyszerű a tavalyi év után újra itthon nyerni. Maxime pénteken megszerezte a pole pozíciót, de rögtön tudtam, hogy a futamon nehéz dolgunk lesz a testvérautónk ellen. Így is lett, és Charles Weerts nagy nyomást helyezett rám az első futam végén, de nem hibáztam, és hazahoztam a győzelmet, aminek nagyon örülök. A második versenyen megpróbáltunk másodikként végezni, de ezen a pályán nem tudtunk előzni. Ennek ellenére nagyon boldogan, két dobogós helyezéssel távozhatunk Misanóból.”

Rossi számára remek felvezetése volt a mostani futam az év legfontosabb eseményének, a június 15-én, illetve 16-án esedékes Le Mans-i 24 órás viadalnak, ahol életében először vesz majd részt. A kilencszeres gyorsaságimotoros-világbajnok tavaly is ott volt a helyszínen, és egy betétfutamot sikerült is megnyernie a BMW-vel.