back to top
2024. június 16. 08:02
KezdőlapMotoGPYamaha, Martín, Marc Márquez, Aldeguer – a Pramac főnöke állást foglalt a...

Yamaha, Martín, Marc Márquez, Aldeguer – a Pramac főnöke állást foglalt a fontos kérdésekben

Gino Borsoi, a Pramac csapatfőnöke megnyilvánult több az istállóját érintő fontos témában.

Az előző szezon kezdete óta a Yamahának nincs szatellitcsapata. A hangvillások jelenleg nagy erőbedobással azon dolgoznak, hogy magukhoz csábítsanak egy ügyfelet, és többek között már a Pramac is szóba került, mint a lehetséges partnerük. Az olasz alakulat hosszú évek óta a Ducatival működik együtt, amelytől egy ideje már gyári specifikációjú motorokat kapnak.

A Pramac csapatfőnöke, Gino Borsoi nemrég elég egyértelműen állást foglalt ebben a kérdésben. „Mi a gyári istálló testvércsapata vagyunk – nyilatkozta Borsoi a Motosprintnek. – A kapcsolatunk nem csak egy gazdasági vita. Nem lenne értelme a váltásnak.”

Martínt nem érdekelné, ha a Pramac Yamahára váltana, szerinte az a lényeg, hogy a tulajdonos boldog legyen

Jelenleg talán az érdekel a legtöbbeket, hogy ki lesz Francesco Bagnaia következő csapattársa a Ducati gyári istállójánál. Erre Marc Márquez és Enea Bastianini mellett a Pramac egyik pilótája, Jorge Martín a legesélyesebb jelölt. Főnöke szerint pedig neki kellene megkapni a lehetőséget. „Ő [Martín] a megfelelő ember Bagnaia mellé, semmit sem elvéve a többi jelölttől – mondta Borsoi. – Jelenleg ő a legerősebb versenyző a MotoGP-ben, érett, teljes, taktikai szempontból is sokat fejlődött, és persze hihetetlenül gyors.”

Amennyiben valóban Martín kerülne a bolognaiak gyári alakulatához, Márquez könnyen a Pramacnál köthet ki. A 31 éves pilóta ugyanis jövőre már mindenképpen a lehető legújabb technikával szeretne versenyezni – most a tavalyi motorral megy –, és ezt a Casole d’Elsa-i istálló meg tudná neki adni. A csapatnál pedig egyáltalán nem bánnák, ha végül tényleg így zárulna ez a történet. „Ki ne akarna egy nyolcszoros világbajnokot? – tette fel a költő kérdést Borsoi. – A gyorsaságimotoros-világbajnokság egyik legeredményesebb pilótájáról beszélünk, egy 125 köbcentis, egy Moto2-es és hat királykategóriás bajnoki címmel a tarsolyában. Fizikailag már felépült a sérüléseiből, és most nagyon gyors a Desmosedicivel.”

Marc Márquez fúrhatja meg a Yamaha és a Pramac házasságát?

Az már korábban biztossá vált, hogy Fermín Aldeguer jövőre egy Ducati ülésében mutatkozik majd be a MotoGP-ben. A mostani tervek szerint a Pramac egyik motorjára fog felülni a spanyol pilóta, aki elnyerte a csapatfőnök tetszését. „Fiatal, tehetséges, ígéretes: tükrözi a Pramac szerepét a Ducati kötelékén belül – jelentette ki Borsoi. – Mi hagyjuk fejlődni az újoncokat, majd pedig a gyári struktúrán belül is megkaphatják a bizalmat. Itt mindennek van értelme.”